De film 'Ida' draait op 5 juni in De Omval.
De film 'Ida' draait op 5 juni in De Omval.

donderdag 29 mei

Oecumenische wandeling

Het Oecumenisch Beraad van De Ontmoeting en de St. Petrus' Banden organiseert een wandeling met aansluitend een korte viering. Start 08.45 uur op het kerkplein van de St. Petrus' Banden. Om 10.30 uur start de korte viering in de tuin van De Hoop. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen.

30 mei en 3 juni

Film in De Omval

The Grand Budapest Hotel gaat over de diefstal en opsporing van een Renaissance schilderij van onschatbare waarde, de strijd om een aanzienlijk familiefortuin en het veranderende Europa tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Aanvang 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 31 mei

Oude kranten

Vrijwilligers van RTV Diemen gaan oude kranten ophalen. Vanaf 08.30 gaan zij langs alle deuren, dus dan moeten de kranten buiten staan.

zondag 1 juni

Jazzfestival

Vandaag wordt voor het eerst het jazzfestival Duke op het Diemerplein georganiseerd. Tijdens dit openlucht festival spelen allerlei groepen muziek van Duke Ellington. Het festival is van 14.00 tot 17.30 uur.

Open dag Manege

Vereniging Manege De Eenhoorn houdt een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn verschillende demonstraties, gratis ponyritjes, hoefijzerknutselen en nog veel meer. Manege De Eenhoorn ligt aan Landlust 3. Meer informatie: manegedeeenhoorn.com.

maandag 2 juni

Modepresentatie

Hip Mode zal leuke en laag geprijsde mode laten zien in het Noorderlicht aan het Gruttoplein. Tijd: 14.00 – 16.00 uur. De toegang is vrij.

maandag 2 juni tot dinsdag 10 juni

Expositie

Frans van Vuuren exposeert zijn schilderijen in de expositie 'Vorm & Kleur'. De expositie is te zien in het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

woensdag 4 juni

Tablet Café

Voor mensen met een tablet of iPad wordt in de bibliotheek Diemen een Tablet Café gehouden. Tijdens het café kunnen ervaringen uitgewisseld worden en tips gedeeld. Medewerkers van de bibliotheek begeleiden de avond en belangstellenden kunnen gratis binnenlopen van 18.30 tot 20.00 uur.

4 juni tot 2 juli

Zomerbridge

Bridgeclub Sans Atout organiseert Zomerbridge in De Schakel. Ook bridgers die geen lid zijn van de club zijn welkom. Voor een partner kan gezorgd worden. Aanvang 19.30 uur, € 2,50 per persoon. Aanmelden via bridge@boekservices.nl.

donderdag 5 juni

Film in De Omval

'Ida' is een ontroerend en intiem drama van de veel bekroonde regisseur Pawel Pawlikowski en speelt zich af in Polen, in 1962. Hoofdpersoon Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 6 juni

Dialezing

Wijzer in Diemen houdt een dialezing in de Schakel: Magisch Madagaskar. Ans Quirijnen geeft een presentatie over haar rondreis door Madagaskar, een uniek en nog weinig toeristisch ontwikkeld land. 10.00 tot 12.00 uur. Entree € 2,50.

Afscheidsreceptie

Na 45 jaar in het onderwijs, waarvan 36 jaar op de Sint Petrusschool, gaat Carla van Parreren met pensioen. Tussen 15.00 en 17.00 is er een afscheidsreceptie op school, waar ook oud-leerlingen van harte welkom zijn.

donderdag 12 juni

Film in de Omval

In de film 'Yves Saint Laurent' wordt een van de beroemdste modeontwerpers van de 20e eeuw vanaf het begin van zijn carrière gevolgd. In de film schitteren alle modestukken van de ontwerper, een mustsee voor elke modeliefhebber. Op deze speciale Ladies Night staan er na afloop bonbons en een glas prosecco klaar in Grand Café Blauw. Bezoekers kunnen natuurlijke producten uitproberen en er worden tegoedbonnen voor een gratis gezichtsbehandeling uitgedeeld. Aanvang 20.00 uur, kosten € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 13 juni

Rijbewijskeuring

Senioren die een oproep hebben ontvangen voor een rijbewijskeuring kunnen vandaag terecht in wijkcentrum 't Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan. De keuring kost € 30,-. Een afspraak kan worden gemaakt via telefoonnummer 06-20670105. Het keuringsformulier, de zogenaamde Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag, is verkrijgbaar bij de gemeente en via het internet op mijn.cbr.nl (inloggen via DigiD).