Seanden was te sterk voor SV Diemen.
Seanden was te sterk voor SV Diemen. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen gedegradeerd

DIEMEN - SV Diemen is gedegradeerd naar de vierde klasse. De ploeg verloor zondag voor eigen publiek de nacompetitiewedstrijd tegen Saenden: 2-6.

Een week eerder won SV Diemen de eerste wedstrijd met 0-2. Die in Wormerveer behaalde overwinning bleek zondag niet genoeg. SV Diemen kreeg een tegenslag te verwerken toen spits Stobbelaar al vroeg in de wedstrijd geblesseerd het veld moest verlaten. Na 27 minuten stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust kreeg verdediger Schreuder zijn tweede gele kaart en moest gaan douchen. Na de hervatting liep Saenden uit naar 0-4. Nadat Simons voor SV Diemen had gescoord, liep Saenden uit naar 1-5. Een vrije trap van Van Asselt ging via de rug van Gemert in het doel: 2-5. SV Diemen was op dat moment een treffer verwijderd van de verlenging. Maar elf minuten voor tijd bepaalde Saenden de eindstand op 2-6. Het doek was gevallen voor SV Diemen. De degradatie naar de vierde klasse had tot gevolg dat iedereen van SV Diemen zwaar teleurgesteld was.