Deelnemers aan de avondvierdaagse.
Deelnemers aan de avondvierdaagse. Foto: Trudy Kroese

Avondvierdaagse is succes en trekt veel deelnemers

DIEMEN - De avondvierdaagse van Diemen zit er weer op. Bijna 1200 deelnemers hebben vier dagen lang door Diemen gewandeld. Zij konden kiezen uit een parcours van vijf of tien kilometer. Er deden mensen uit Diemen en uit plaatsen in de regio mee.

De avondvierdaagse was ook dit jaar georganiseerd door Natasha Verheij, Jos Mooij en andere werknemers van horecazaak Het Wapen van Diemen. Zij kregen hierbij steun van vele vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers op diverse plekken van het parcours veilig konden oversteken, werden vrijwilligers ingezet op maar liefst 48 plekken in Diemen.

Het deelnemersveld bestond ook dit jaar uit veel kinderen. Zij liepen vaak samen met hun ouders. Veel leerlingen van de basisscholen liepen samen met hun klasgenoten. Zij werden begeleid door ouders en leerkrachten. De kinderen waren duidelijk herkenbaar aan een T-shirt waarop de naam van hun school stond. Opvallend was dat ook een aantal kinderen een voetbalshirt droeg. Het prachtige shirt van Ajax en het oranje shirt van het Nederlands elftal waren duidelijk favoriet.

In tegenstelling tot andere jaren werkte het weer ditmaal optimaal mee. Op de Facebookpagina van Het Wapen van Diemen verschenen dinsdagmiddag vragen van bezorgde ouders die zich afvroegen of de avondvierdaagse dinsdagavond wel van start zou gaan. Er was hevige regen en onweer voorspeld. Een blik op de website Buienradar was voldoende om de onheilspellende berichten de kop in te drukken. De deelnemers haalden dinsdagavond droog de finish en de regen en onweer startten pas laat op de avond.

Geweldig evenement
VVD-raadslid Frans Mulder is een fanatiek marathonloper. Afgelopen week liep hij vier avonden tien kilometer met zijn dochter Tessa en zoon Jelle, beiden leerling van De Nieuwe Kring. "Wij lopen gemiddeld een kleine twee uur over die tien kilometer, maar eerder deze week legde Jelle de afstand af in een uur en drie kwartier. Dat was snel. Ik vind de avondvierdaagse een geweldig evenement. Er is veel tijd en aandacht aan de organisatie besteed en het is altijd heel gezellig. Wij lopen met veel ouders, leerkrachten en kinderen van De Nieuwe Kring mee en spreken altijd op een vaste plaats af. Na afloop gaan we naar de school waar alle deelnemers hun medaille krijgen uitgereikt. We hebben dit jaar trouwens geluk met het weer. De zon heeft drie avonden lang geschenen en ook nu is het weer mooi. In voorgaande jaren hebben we wel eens last gehad van een regenbui, maar dit jaar gelukkig niet."

Iets verderop staan de leerlingen van de Beekmanschool uit Duivendrecht. Bianca vertelt dat zij zo meteen met haar kinderen van start gaat. "Wij wonen in de wijk Griend in Diemen-Zuid en daarom zitten onze kinderen op school in Duivendrecht. Zelf geef ik al heel lang les op basisschool 't Palet, dus ik ken heel veel kinderen die meelopen."

Ook leerlingen van scholen van buiten Diemen liepen mee

Er lopen dus niet alleen kinderen van de basisscholen in Diemen mee met de avondvierdaagse, ook scholen uit Duivendrecht, de Watergraafsmeer en IJburg zijn van de partij. De avondvierdaagse heeft een uitstraling die ver buiten de gemeentegrenzen van Diemen reikt

Karin uit Diemen loopt de avondvierdaagse samen met haar dochter Loes. Loes is leerling op basisschool De Duif in Diemen-Noord. "Wij lopen elke dag vijf kilometer en dat gaat Loes en mij makkelijk af. Ik vind het leuk om aan de avondvierdaagse mee te doen. Je bent lekker in beweging en leert ook veel andere ouders van de school kennen."

Jack, leerling van De Duif, doet eveneens mee aan de avondvierdaagse. Hij loopt samen met zijn ouders de vijf kilometer. Dat is voor de jongen uit de wijk Buitenlust geen enkel probleem. Hij voetbalt bij SV Diemen en heeft een uitstekende conditie. Dat Jack een groot fan van Ajax is blijkt uit de kleding die hij draagt.

Tijdens de laatste avond was de sfeer feestelijk. De deelnemers werden onthaald door dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen en zanger Martin Williams trad op. De talentvolle zanger met prachtige stem bracht de sfeer erin.

Veel plezier tijdens evenement.