Sportieve spanning tussen de boksers vlak voor de wedstrijd.
Sportieve spanning tussen de boksers vlak voor de wedstrijd. Foto: Benjamin Ootjers

Met opgeheven hoofd verder met de rest van zijn carrière

DIEMEN - Bokser Luciano Byron nam het maandagavond op tegen Mirkko Moisar uit Helmond. Hoewel Byron krachtig de ring betrad, ging hij in de eerste ronde knock-out. De overwinning ging hierdoor naar zijn tegenstander.

De twee boksten tegen elkaar in de Topsporthal in Rotterdam. Het profboksgala was uitsluitend voor professionele boksers. Voor zowel Byron als zijn tegenstander was dit hun debuut in de professionele bokswereld.

Terwijl Byron zich klaarmaakte en zijn opkomstnummer al in de Rotterdamse sporthal werd gedraaid, werd er verteld dat Byron al een aardige serie amateurwedstrijden op zijn naam heeft staan. Byrons coach gaf hem nog het laatste advies en de tegenstanders gaven elkaar en de scheidsrechter een boks. De bel klonk en de wedstrijd was begonnen.

Byron begon goed. Hij hield zijn bovenlichaam in beweging en leek niet bang. Tijdens de wedstrijd werd hij door vrienden, familie en aanwezigen fanatiek toegejuicht. In de laatste minuut van de eerste ronde lukte het Moisar toch om aan te vallen. Byron ging knock-out en de wedstrijd was voorbij.

Byron: "Het is jammer, maar ik zie het als een ervaring. Ik had twee jaar geen wedstrijd gebokst, was erg gespannen en had daardoor weinig gegeten. Toen ik de laatste klap kreeg en neerging, werd ik misselijk en ik wist niet wat er gebeurde. Mijn trainer zou me ook niet door laten boksen. Ik hoopte gewoon dat de bel zo snel mogelijk zou afgaan en de wedstrijd afgelopen was."

Ricardo Martins is een goede vriend van Luciano en heeft ook met hem gebokst: "Het is erg vervelend om je beste vriend neer te zien gaan en ik had het ook zeker niet verwacht. Ik blijf vertrouwen hebben in zijn carrière, deze wedstrijd was gewoon een leermoment."