Actie van bewoners tegen blauwe zone

DIEMEN - Bewoners van de wijk Schelpenhoek hebben protest aangetekend tegen het voornemen van de gemeente om in die wijk een blauwe zone in te voeren. Zij hebben handtekeningen ingediend.

Het college van B en W is van plan om in heel Diemen-Zuid een blauwe zone in te voeren. De gemeente houdt maandag 2 juni een inloopavond over de uitbreiding van de blauwe zone in Diemen-Zuid. De bijeenkomst wordt in wijkcentrum 't Kruidvat gehouden en duurt van 18.30 tot 20.30 uur.

De heer Biesbrouck, woordvoerder van de bewoners van Schelpenhoek, wees erop dat er bij bewoners van de wijk geen behoefte is aan een blauwe zone. Er is altijd ruimte om te parkeren. Ook bewoners van de wijken Roggekamp en de Anne Frankwijk hebben inmiddels protest aangetekend tegen de voorgenomen uitbreiding van de blauwe zone. Peter Prins, raadslid voor de Partij van de Ouderen, heeft twee dagen achter elkaar tellingen in Diemen-Zuid verricht. Woensdag waren er rond het middaguur 113 parkeerplaatsen in de wijk Schelpenhoek niet bezet, donderdag zelfs 126. Rosali Herder van Leefbaar Diemen woont aan Tarwekamp. Ook zij ziet de noodzaak niet om de blauwe zone uit te breiden. In haar wijk is altijd volop ruimte om te parkeren. Brigitte Wielage van de VVD wees erop dat haar partij alleen voor uitbreiding van de blauwe zone is als de bewoners daar om vragen. Dit is volgens haar in veel buurten in Diemen-Zuid niet het geval.

Wethouder Lex Scholten, verantwoordelijk voor parkeren, gaf aan dat de gemeente in de toekomst extra parkeerdruk in Diemen-Zuid verwacht. De parkeergarage in Campus Diemen Zuid wordt eind dit jaar afgebroken om plaats te maken voor woningen, terwijl er door aanpassingen in de omgeving van het station in Diemen-Zuid parkeerplaatsen zullen verdwijnen. Dit zal een hogere parkeerdruk in andere wijken tot gevolg hebben. Scholten bestreed het vaak gebruikte argument dat de blauwe zone en het betaald parkeren de melkkoe van de gemeente is.

Lees verder op pagina 5