The Grand Budapest Hotel, 30 mei in De Omval.
The Grand Budapest Hotel, 30 mei in De Omval.

donderdag 22 mei

Film in De Omval

De dramatische komedie Spies & Glistrup speelt zich af in het Denemarken van de jaren 60. In de film staat het ontstaan van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een briljante libertijnse accountant en een hedonistische hippie-playboy centraal. De film garandeert aanstekelijke levensvreugde van bijzondere vrije geesten en veel seks, drugs en boekhouden. Aanvang om 20.00 uur. Een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 23 mei

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad. Kinderen tot 14 jaar kunnen van 19.30 tot 21.30 uur discozwemmen. Een kaartje kost € 5,-.

24 mei en 25 mei

Toneel in De Omval

'Bont in de zomer' is een komedie vol hilarische momenten die zich afspeelt in de zitkamer van Bee. Bee collecteert voor het goede doel, samen met nog drie andere dames. Als een van hen een pakje met een bontjas in handen krijgt van een onbekend persoon, denken de dames hier wel iets mee te kunnen. Aanvang op 24 mei: 19.45 uur. Op 25 mei: 13.45 uur. Kaarten kosten € 10,-, te bestellen via www.theatergroepdiemen.nl.

zondag 25 mei

Klassiek concert

'L'Amour est un Oiseau' is een succesvolle muziekvoorstelling van Merel Huizinga. De voorstelling bevat beroemde aria's uit Italiaanse opera's, Franse liederen en prachtige pianoklassiekers. Het concert vindt plaats in woonzorgcentrum Berkenstede, maar publiek van buitenaf is ook welkom. Tijd: 13.45 tot 15.45 uur. Kosten: € 2,50, inclusief hapje en drankje.

Open Dag Saan Museum

Voor de tweede keer dit jaar heeft Saan Museum een open dag. In het museum komt de ruim 115-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven en er zijn onder andere historische auto's, foto's en oud gereedschap te zien. Weesperstraat 78-82, van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

maandag 26 mei

High tea

Gezellig thee drinken onder het genot van zoete en hartige hapjes kan van 14.00 tot 16.00 uur in het Noorderlicht. Kosten: € 4,-. Opgeven: 06-12620423.

dinsdag 27 mei

Soep van 't huis

Vrijwilligers van wijkcentrum 't Kruidvat gaan soep maken. Iedereen is van harte welkom om (gratis) mee te eten en andere buurtbewoners te ontmoeten. Tijd: 15.30 tot 17.30 uur. Opgeven hoeft niet.

woensdag 28 mei

Bingo

In zorgcentrum de Diem wordt een bingo georganiseerd. De bingo begint om 14.30 uur. Kosten inclusief koffie/thee: € 2,-.

donderdag 29 mei

Oecumenische wandeling

Op Hemelvaartsdag organiseren het Oecumenisch Beraad van De Ontmoeting en de St. Petrus' Banden een wandeling met aansluitend een korte viering. Om 8.45 uur verzamelen op het kerkplein van de St. Petrus' Banden. Om 10.30 uur start de korte viering in de tuin van De Hoop. Alle belangstellenden zijn welkom. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen.

vrijdag 30 mei

Bijeenkomst Mea Vota

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt een informatiebijeenkomst in De Brede HOED. De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden via 020-6955530.

'The Grand Budapest Hotel', met acteurs als Edward Norton en Jude Law, speelt zich af in een gerenommeerd Europees hotel tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat over de diefstal en opsporing van een renaissanceschilderij van onschatbare waarde, de strijd om een aanzienlijk familiefortuin en het veranderende Europa. De film is een rijk gevulde komedie waar het publiek ogen en oren tekort komt. Aanvang 20.00 uur, kosten € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 1 juni

Jazzfestival

Het eerste jazzfestival Duke wordt georganiseerd op het Diemerplein. Tijdens dit openlucht festival spelen allerlei groepen de muziek van Duke Ellington. Diverse jazzbands treden op, maar ook een straatorkest, een saxofoonkwartet en een pianist. De hoofdact is het spetterende straatorkest Brasta! dat bestaat uit acht blazers en één drummer. Het Diemense jazzorkest MDM speelt speciaal met zangeres Celia Berkers acht nummers van Ellington.

donderdag 5 juni

'IDA' is een ontroerend en intiem drama van de veel bekroonde regisseur Pawel Pawlikowski en speelt zich af in Polen, in 1962. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft. Anna komt voor een moeilijke beslissing te staan als zij er achterkomt dat haar echte naam Ida is en dat zij eigenlijk joods is. Aanvang is 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

tot 2 juli

Zomerbridge

Bridgeclub Sans Atout organiseert Zomerbridge in De Schakel. Ook bridgers die geen lid zijn van de club zijn welkom. Voor een partner kan gezorgd worden. Aanvang 19.30 uur, € 2,50 per persoon. Aanmelden via bridge@boekservices.nl.

2 juni tot 10 juni

Expositie

Frans van Vuuren exposeert zijn schilderijen uit zijn expositie 'Vorm & Kleur'. De expositie is te zien in het gemeentehuis.