Survivors pakt vierde zege

DIEMEN - De heren van TIW-Survivors hebben vrijdag hun vierde zege op rij geboekt. In tegenstelling tot de drie eerder gewonnen wedstrijden was het tegen Rooswijk een moeizame zege die pas in de tweede helft van de wedstrijd veilig werd gesteld.

De mannen van TIW kwamen deze wedstrijd stroef uit de startblokken. In de eerste twee inningen wist geen enkele slagman het honk te bereiken en ook in het veld liet de Diemense formatie pitcher Yoeri de Jong een aantal keer behoorlijk in de steek. Hierdoor keken de mannen na twee inningen tegen een 7-0 achterstand aan. Dit was het teken voor de staart van de slaglijst om er iets aan te doen. Door een aantal honkslagen op rij liepen de honken vol. Hits van midvelder Koster en pitcher De jong verkleinden de achterstand tot 7-2. Een homerun van derde honkman Calis met twee man op de honken zorgde ervoor dat er na drie inningen nog slechts een 7-5 achterstand op het scorebord stond.

Nadat het pitchen was overgenomen door het Nederlands team-speler Christiani wist de tegenstander nog maar een enkele honkslag te produceren en nog slechts 1 punt te scoren. Onder aanvoering van midvelder Koster, die zijn eerste homerun sloeg, wist de ploeg uit Diemen nog 4 punten te scoren en was de 11-8 eindstand een feit.

Vrijdag staat de beladen en lastige uitwedstrijd tegen Badhoevedorp op het programma. De dames komen vrijdag eindelijk weer in actie. Zij ontvangen de dames van DSS 4 op het complex in Diemen, de wedstrijd start om 19.30 uur.