SV Diemen start nacompetitie met zege

DIEMEN - SV Diemen is de nacompetitie goed gestart. In Wormerveer klopte de ploeg Saenden: 0-2.

Na een sterke derde periode is SV Diemen vol goede moed om via de nacompetitie derdeklasser te blijven. In de eerste helft was duidelijk te zien dat Diemen niet van plan was de tweestrijd spannend te maken. Saenden was niet bij machte de opbouw van SV Diemen te ontregelen waardoor de bezoekers constant de bal rustig konden rondspelen. Zorgvuldig werden de momenten gekozen om middels lopende mensen gevaarlijk te worden en dit resulteerde na drie minuten al bijna in de openingstreffer, ware het niet dat Stobbelaar in kansrijke positie net naast schoot.

Saenden had duidelijk moeite met de vele positiewisselingen aan Diemense zijde waardoor SV Diemen een aantal keer gevaarlijk kon doorkomen. Het leek een kwestie van tijd tot Diemen de overhand zou uitdrukken in treffers. Het was Kay Minnema die SV Diemen na een half uur op een verdiende voorsprong zette, zijn schot van een meter of twintig was keeper Bonnema te machtig. Hierna nam SV Diemen gas terug en werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft een ander spelbeeld met een opportunistischer spelend Saenden en een veel slordiger SV Diemen. De opbouw werd steeds minder goed verzorgd en Saenden wist zich steeds meer in de wedstrijd te vechten. De eerste 25 minuten van de tweede helft waren dan ook voor de thuisploeg, die vooral veel corners en vrije trappen kreeg maar daar zelden echt gevaarlijk uit werd. Net op het moment dat de druk van Saenden wat begon af te nemen besliste SV Diemen de wedstrijd toen Pierre Tosch de 2-0 binnenkopte. Hierna liet SV Diemen na om de tweestrijd al in de eerste wedstrijd te beslissen. Tot twee maal toe werd de lat geraakt, Boaz Saam schoot voor een leeg doel hard over en spits Stobbelaar kreeg een bal net niet lekker voor zijn voeten om binnen te werken. SV Diemen heeft een goede stap gezet in de richting van de volgende ronde van de nacompetitie, maar de ploeg had Saenden al vroegtijdig kunnen uitschakelen.