DKV Victoria was sterker dan Celeritas.
DKV Victoria was sterker dan Celeritas. Foto: Yannick uit den Boogaard

DKV Victoria wint: 14-10

DIEMEN - DKV Victoria heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een 14-10 overwinning geboekt op Celeritas. De korfballers uit Diemen leidden bij rust met 7-3.

Het was een bijzondere wedstrijd, want na afloop werd afscheid genomen van coach Pieter Schaap en aanvoerder Patrick van der Werf. Van der Werf stopt met het spelen in de selectie van DKV Victoria. Hij blijft lid van de jeugdcommissie en fungeert volgend seizoen als algemene reserve. Hij maakt dan geen deel meer uit van een team. Van der Werf scoorde drie maal in zijn laatste duel.

DKV Victoria was voor het duel hoopvol gestemd: er werd dit seizoen nog niet verloren van de ploeg uit Alkmaar en in combinatie met het weer zou het een mooie middag worden. De thuisclub wist dat het snel duidelijk moest worden dat de punten in Diemen zouden blijven. Door snel te scoren en vervolgens de bal lang in de aanval te houden, wist Victoria het initiatief te behouden. Het werd snel 3-1. En het gaatje was bij rust zelfs vier punten: 7-3.

Na rust leek Celeritas nog iets terug te willen doen. De bezoekers zetten aan, maar konden de druk niet echt opvoeren. Victoria ging op zoek naar de zes punten verschil om de wedstrijd uit te kunnen spelen. Na een actie van Patrick van der Werf wist invaller Dani Kraamwinkel fraai te scoren. Vlak daarna wist aanvoerder Van der Werf zelf te scoren, waarna hij werd gewisseld en bloemen in ontvangst mocht nemen van het team.

De wedstrijd kende daarna nog een aantal fraaie acties van beide ploegen en er werden ook nog diverse doelpunten gemaakt. Het gaatje van zes treffers werd teruggebracht naar vier en zo stond er bij het laatste fluitsignaal 14-10 op het scorebord. Na afloop van het duel mocht ook coach Pieter Schaap bloemen in ontvangst nemen. Hij zal volgend seizoen actief zijn bij Velocitas. DKV Victoria bedankte hem voor zijn inzet en het mooie resultaat tijdens dit seizoen.