Edith en Fred van Poelgeest.
Edith en Fred van Poelgeest. Foto: Trudy Kroese

Niefra Beveiliging nu in Diemen

DIEMEN - Niefra Beveiliging is sinds enkele maanden gevestigd aan de Stammerdijk 1B in Diemen. Het echtpaar Fred en Edith van Poelgeest is eigenaar van het bedrijf dat al dertig jaar bestaat.

Niefra Beveiliging was tot enkele maanden geleden gevestigd in Amsterdam-Noord. Fred en Edith van Poelgeest waren op zoek naar een pand dat beter aansluit bij de diensten die zij verlenen. In februari van dit jaar ontstond er brand in het pand van de buren van Niefra Beveiliging in Amsterdam-Noord. Niefra Beveiliging verhuisde korte tijd later naar Diemen. Edith van Poelgeest: "Wij zijn zeer tevreden over ons nieuwe pand. Wij beschikken over veel ruimte en hebben daardoor ook een virtuele showroom in kunnen richten waar wij klanten onze producten en diensten kunnen laten zien. De locatie is ook prima. Wij wonen in Almere en zijn hier snel. Verder kunnen ook onze klanten ons pand makkelijk bereiken en andersom; wij hebben bijvoorbeeld veel klanten op de Zuidas in Amsterdam. Het is prettig dat hier veel parkeerruimte is voor de klanten en het personeel."

Niefra Beveiliging levert producten en diensten aan zowel bedrijven als particulieren. Het bedrijf verkoopt en installeert elektronische beveiliging en camera's, sloten en systemen die inbraken en overvallen moeten voorkomen. Niefra Beveiliging biedt specifieke groepen (particulieren, midden- en kleinbedrijf en winkeliers) systemen en dienstverlening op maat aan.

Moderne technieken
De producten variƫren van simpele beveiligingsapparatuur tot uitgebreide systemen. Fred van Poelgeest heeft vroeger een opleiding elektrotechniek gedaan en streeft ernaar om het aanbod van de producten en diensten steeds weer te vernieuwen. Hierbij wordt uiteraard gebruikgemaakt van moderne technieken. Hij geeft een aantal voorbeelden: voor een bedrag van rond de 150 euro kan een camera worden aangeschaft die in huis kan worden opgehangen. Via de smartphone kan de bewoner overal vandaan zijn of haar woning in de gaten houden. Ook is het mogelijk om een alarmsysteem in de woning te hangen. Bij onraad wordt de bewoner (of een andere aangewezen persoon) via de smartphone gealarmeerd.

In diverse delen van Amsterdam heeft Niefra Beveiliging gezorgd voor beveiliging van winkels. "Een winkelier kan ongezien het alarm activeren. Het signaal gaat dan af in een meldkamer of bij een nabijgelegen ondernemer. Het vernieuwen van onze producten en service is van groot belang. Als ik vragen vanuit de markt krijg ga ik daarmee aan de slag en probeer ik mijn klanten met nieuwe producten en diensten te bedienen", aldus Fred van Poelgeest.

Niefra Beveiliging doet ook veel aan preventie. "Wij organiseren cursussen voor winkeliers en ondernemers waar zij leren met een overval of vormen van agressie om te gaan. Cursisten leren ook risico's in te schatten. Bijvoorbeeld wanneer het wel verstandig is om het alarm te activeren of juist niet. Tijdens cursussen worden vaak rollenspellen gedaan; hierbij maken wij gebruik van acteurs", legt Fred van Poelgeest uit.

'Met cursussen doen wij ook veel aan preventie'

Niefra Beveiliging houdt op zaterdag 7 juni van 11.00 tot 16.00 uur een open dag voor particulieren en bedrijven. Het bedrijf toont haar producten en diensten in de virtuele showroom. Ook krijgen bezoekers informatie over drie pakketten: een overvalalarm voor winkels, een beveiligingssysteem met camera's en een inbraakalarm.