Gemeenteraad achter advies SWD

DIEMEN - Ook wat de gemeenteraad betreft kan Stichting Welzijn Diemen (SWD) in de toekomst als zelfstandige organisatie verder. Dat bleek uit de reacties van de raadsfracties op het voorstel van het college van B en W in de informatieve raadsvergadering vorige week donderdag.

Het college van B en W is tevreden over hoe de SWD op dit moment functioneert en de fracties in de gemeenteraad onderschrijven dat, net als de conclusie dat het niet nodig is om aansluiting te zoeken bij een koepelorganisatie buiten Diemen. Iets dat de gemeenteraad toch al niet zo zag zitten, vandaar dat zij het college eind vorig jaar vroeg ook de haalbaarheid van een lokale koepel te onderzoeken.

Een lokale koepel gaat Grondel nog te ver. "Maar er is wel een netwerk van samenwerkende organisaties in Diemen dat zich steeds verder gaat ontwikkelen en waar SWD een belangrijke samenwerkingspartner is", vertelde de wethouder. Bovendien is er de bereidheid bij onder meer De Omval en de stichtingen OOP en Spirit om in geval van langdurige ziekte van de directeur voor vervanging te zorgen. Dat was een van de randvoorwaarden voor een zelfstandige toekomst van de SWD.

Lees verder op pagina 5.