Mevrouw Thunnissen en Manou Staal tekenen convenant.
Mevrouw Thunnissen en Manou Staal tekenen convenant.

Oostenrijk Touringcars en ministerie tekenen convenant

DIEMEN - De directie van Oostenrijk Touringcars BV en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben vrijdagmiddag het Convenant Inspectie Leefomgeving en Transport ondertekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Oostenrijk Touringcars BV in Diemen.

Namens het ministerie ondertekende inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport mevrouw J. Thunnissen het convenant. Rogier en Manou Staal zetten hun handtekening namens Oostenrijk Touringcars BV. Rogier en Manou Staal, broer en zus, zijn algemeen directeur van het Diemense bedrijf. Burgemeester Amy Koopmanschap was namens de gemeente aanwezig bij de ondertekening van het convenant.

Verantwoord ondernemen
De uitkomst van het convenant is dat de directie van Oostenrijk Touringcars BV zelf toezicht mag houden op de naleving van wet- en regelgeving. Het gaat hier onder meer om de naleving van de rijtijden van de chauffeurs van het bedrijf. De inspectie sluit alleen een dergelijke convenant af met organisaties waarvan is aangetoond dat zij hun wettelijke verplichtingen goed naleven. Rogier Staal toonde zich namens het bedrijf trots op het convenant. Hij ziet het als een beloning voor de inzet en professionele werkwijze van de directie en het personeel van Oostenrijk Touringcars. Staal benadrukte dat het bedrijf er alles aan doet om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en ook verantwoord ondernemen hoog op de agenda heeft staan. Oostenrijk Touringcars BV doet aan personenvervoer per touringcar, zet bussen in voor openbaar en vervoert met in totaal 25 busjes leerlingen van het bijzonder onderwijs. Het bedrijf doet dit in onder meer Diemen en Weesp.

Het bedrijf werd in 1922 opgericht. Rogier en Manou Staal zijn de vierde generatie die de leiding van het familiebedrijf vormen.