School's Cool zoekt nieuwe mentoren

DIEMEN - Mentoren van School's Cool helpen kinderen bij de grote overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. In Diemen wacht nu een aantal kinderen op begeleiding omdat zij nog geen mentor hebben.

"Dat is ontzettend jammer, want de begeleiding van School's Cool heeft bewezen heel goed te werken om schooluitval te voorkomen", vertelt coördinator Pieter de Blois, die zelf ook mentor is. In principe begeleidt een mentor een leerling anderhalf jaar tot in de tweede klas bij alles wat met school te maken heeft: huiswerk plannen en leren leren bijvoorbeeld, maar ook bij problemen op school en indien nodig bij vakken als taal en wiskunde.
Iedereen
"Iedereen kan eigenlijk mentor worden", aldus De Blois. "Senioren die gepensioneerd zijn en wat meer tijd hebben, maar ook studenten. Onze mentoren hebben heel verschillende achtergronden en opleidingen. Mentoren krijgen een introductiecursus en kunnen workshops en verdiepingscursussen volgen. Ik ervaar dat alle mentoren in Diemen het heel inspirerend vinden om een leerling te coachen. Ze zijn allemaal heel enthousiast."

Mensen die interesse hebben om mentor te worden, kunnen zich melden bij het centrale bureau van de Stichting School's Cool in Amsterdam, telefoon 020-6827007 of bij de coördinator, telefoon 06-52408474.