Trainers

Het is niet verrassend dat gerenommeerde clubs interesse hebben in Frank de Boer. Hij is als trainer van Ajax vier keer op rij kampioen geworden. Het zou voor Ajax goed zijn als de voormalige verdediger trainer blijft. Continuïteit in de technische staf is lang ver te zoeken geweest.

Frank de Boer is de tiende trainer van Ajax sinds de club in 1996 van De Meer naar de Amsterdam ArenA verhuisde. Hierbij moet worden aangetekend dat er ook een aantal trainers ad interim werkzaam was bij de club.

Louis van Gaal was de eerste trainer in het nieuwe stadion. Na een seizoen nam hij afscheid. Zijn plaats werd ingenomen door Morten Olsen, die in december 1998 zijn congé kreeg. Zijn vervanger was Jan Wouters, die in maart 2000 werd ontslagen. Zijn taken werden op ad-interimbasis overgenomen door Hans Westerhof. Op 1 juli 2000 werd Co Adriaanse aangesteld. Hij kreeg zijn ontslagbrief in november 2001. Ronald Koeman nam zijn werk over, werd twee keer kampioen en diende in februari 2005 zijn ontslag in. Tonny Bruins Slot en Ruud Krol zaten drie duels op de bank als ad-interimtrainers. Op 14 maart 2005 werd Danny Blind trainer. Hij werd in juni 2006 ontslagen.

Henk ten Cate begon op 1 juli 2006 als trainer van Ajax en nam in oktober 2007 ontslag omdat hij een lucratieve functie bij Chelsea kreeg aangeboden. Adri Koster maakte het seizoen af (ad interim). Marco van Basten werd op 1 juli 2008 trainer van Ajax, maar hield het net geen heel seizoen vol. Hij gooide zelf de handdoek in de ring en werd de laatste wedstrijd van het seizoen vervangen door zijn maatje John van 't Schip. Daarna stond Martin Jol aan het roer in de Amsterdam ArenA. Hij nam in december 2010 ontslag.

Op 6 december 2010 werd Frank de Boer trainer. Een nieuwe succesperiode brak aan. Hij leidde Ajax naar vier kampioenschappen in iets meer dan 3,5 seizoen. Het opvallende is: slechts twee trainers hielden het in de Arena langer dan twee seizoenen vol: Koeman en De Boer. Alleen zij werden met Ajax kampioen.