SV Diemen bleek te sterk voor VVA/Spartaan.
SV Diemen bleek te sterk voor VVA/Spartaan. Foto: Yannick uit den Boogaard

Belangrijke zege SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan gewonnen: 5-3. Hierdoor is directe degradatie afgewend.

De start van de wedstrijd tegen VVA/Spartaan, dat op voorhand nog de beste papieren had voor het pakken van de derde periode, was ronduit slecht. Na twee minuten wist Abbasi de bezoekers op voorsprong te schieten. De vroege achterstand leek de thuisploeg wakker te schudden, want de wedstrijd werd hierna stevig in handen genomen. Met veel beweging op het middenveld en een goed verzorgde opbouw was Diemen duidelijk de bovenliggende partij. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker, toen de corner van Jordan Gemert door Schreuder werd binnengekopt. Niet lang na de gelijkmaker legde Boaz Saam aan voor een vrije trap van grote afstand, zijn keiharde schot kon niet worden gekeerd. Toen even later spits Stobbelaar op aangeven van Saam de 3-1 binnenschoot, leek de wedstrijd al vroeg gespeeld.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, met een combinerend Diemen en VVA/Spartaan dat via snelle uitbraken gevaarlijk trachtte te worden. Na goed doorjagen van Diemen wist centrumverdediger Tosch Jordan Gemert vrij te spelen die werd neergelegd in het strafschopgebied. De penalty werd beheerst benut door Stobbelaar. Een fout van keeper Moen stelde aanvoerder Kharkouch (ex-Diemen) in staat de 4-2 binnen te koppen. Diemen gaf echter niks meer weg, waarna Jordan Gemert nog een prachtig slotakkoord had door een vrije trap keihard in de kruising te schieten. Vlak voor tijd scoorde Spartaan nog eenmaal.
Door de overwinningen van DSS en RCH ontspint zich nu een bizar scenario. Beide ploegen hebben een punt voorsprong op Diemen. Om zich veilig te spelen moet Diemen beide ploegen inhalen op de ranglijst. Winst op Bloemendaal in de laatste speelronde zou bovendien betekenen dat Diemen de derde periode zou winnen. Passeert Diemen echter niet beide concurrenten, dan resteert hoe dan ook de nacompetitie voor degradatie naar de vierde klasse.