Afbeelding
Foto: Eline Vedder

Netty Nieuwenhof-van 't Wout


Lid van Comité Diemen
1940-1945
Diemenenaar sinds 50 jaar

Waar bent u trots op?
"Ik ben trots op mijn twee dochters en drie kleinkinderen."

Hoe begint u uw dag?
"Ik begin mijn dag altijd met een ontbijtje, dat maakt mijn man voor mij klaar. En 's ochtends een kopje koffie vind ik heerlijk."

Welk boek ligt er op uw nachtkastje?
"Ik heb bijna het boek 'Zussen voor altijd' van Erica James uitgelezen."

Wat is uw favoriete vakantieplek?
"Ik ga het liefst naar Turkije. Mijn man en ik hebben veel rondreizen gemaakt naar onder andere Kroatië, Tsjechië en Hongarije."

Wat is uw favoriete plek in Diemen?
"Ik woon tegenover het Diemerbos, dus vooral zomers ben ik daar vaak te vinden. Maar mijn favoriete plek is toch wel mijn eigen achtertuin."

Welk lokaal nieuws volgt u?
"Ik volg alles wat ik in handen krijg en ik vind veel interessant. Het liefst wil ik alles weten. Ik lees de Historische Kring Diemen, Het DiemerNieuws en de krant van de gemeente."

Wat kan er volgens u beter in Diemen?
''Ik woon zelf aan de buitenrand van Diemen en binnenkort wordt daar het monument aan de Muiderstraatweg weer geopend. Ik zie daar vaak honden en paarden lopen en die vervuilen deze plek. Ik probeer er altijd wat van te zeggen, maar ik zie het natuurlijk niet altijd. Ik vind het ook jammer dat er veel oude gebouwen verdwijnen."

Wat zou u nog willen veranderen aan de Muiderstraatweg?
"Er staan hier altijd veel aanhangers en vrachtwagens geparkeerd en uit het Diemerbos komen vaak kinderen uit Weesp gefietst. Door de aanhangers zie je die kinderen vaak niet aankomen en dat vind ik gevaarlijk. Ook ligt er veel rommel van mensen die hun koffiebekers of verpakkingen van MacDonald's op straat gooien. Ze mogen het ook gewoon in mijn vuilnisbak gooien."