SV Diemen speelt gelijk bij ZSGO: 2-2

DIEMEN - SV Diemen leek zondag in het uitduel tegen ZSGO lange tijd op weg naar een verdiende en belangrijke overwinning. Een cadeautje van de scheidsrechter in de slotfase bracht daar verandering in: het werd 2-2.

Diemen legde een heel behoorlijke wedstrijd op de mat, tegen een ZSGO dat nergens meer om speelt. De thuisploeg had meer balbezit, maar wist eigenlijk tot geen enkele uitgespeelde kans te komen in de eerste helft. Diemen stond goed georganiseerd en had al vroeg op voorsprong moeten komen, maar tot twee maal toe was een goede kopkans niet besteed aan Boaz Saam. Na een goede actie van Pierre Tosch lobde Marco Moelee de bal over de keeper, maar voor Diemen aan de verkeerde kant van de paal. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: de buitenspelers van ZSGO werden prima aan banden gelegd door de backs van Diemen, Molly en de wederom foutloos spelende A-junior Joshua Kloosterman. Het was een andere A-junior, Mark Simons, die een goede wedstrijd bekroonde met de openingstreffer. Hij werd goed diep gestuurd en bleef oog in oog met de doelman ijskoud en zette zijn ploeg verdiend op voorsprong.

Lang kon Diemen echter niet genieten van de voorsprong, Bas Cisse vond na een goede actie vanaf links een vrijstaande medespeler op de rand van het zestienmetergebied, die door een mĂȘlee van spelers voorbij keeper Moen schoot. Diemen had nog altijd het gevoel dat er meer in zat en dat gevoel werd bevestigd toen Pierre Tosch een corner van Minnema keihard binnenkopte. Met nog zo'n tien minuten te gaan zette ZSGO aan om de gelijkmaker te forceren. Diemen bleef goed georganiseerd verdedigen en gaf eigenlijk, behoudens een aantal corners, geen echte kansen weg. Net toen de overwinning binnen leek besloot de scheidsrechter de wedstrijd van een dramatisch slot te voorzien. Een voorzet van de zijkant werd door Boaz Saam op de borst aangenomen en uitverdedigd; de bal was al aan de overkant toen de scheidsrechter om onbegrijpelijke reden voor een penalty besloot te fluiten. Hij meende hands te hebben gezien. Ongeloof bij Diemen en nadat de penalty werd benut, werd er direct afgefloten. Zo overheerst de teleurstelling bij Diemen nadat het twee punten werd ontnomen, maar als de ploeg hetzelfde niveau haalt in de laatste twee wedstrijden zit handhaving in de derde klasse er zeker in.