Jeugd van SV Diemen in actie in Hasselt.
Jeugd van SV Diemen in actie in Hasselt.

D-selectie SV Diemen speelt toernooi in België

DIEMEN - De D-selectie van SV Diemen heeft in Belgiƫ deelgenomen aan de Hasselt Cup 2014. Er werd vrijdag per bus naar Belgiƫ gereisd. Zaterdag en zondag werden de wedstrijden gespeeld.

De openingswedstrijd werd gespeeld door de D1 tegen het Duitse BG Schwerin U13. De ploeg uit Diemen won met 6-0. Ook de openingswedstrijd van D2 werd gespeeld tegen een buitenlandse club, het Belgische RC Hades 2. De teams speelden gelijk: 1-1.

De D2 speelde vervolgens een wedstrijd tegen Loosdrecht 2, die met 3-0 werd gewonnen. Ook de D1 won de tweede wedstrijd tegen het Franse J.S. Suresnes: 2-1.

De D2 werd door te winnen van het Nederlandse RKAVV uit Leidschendam tweede in de poule, het team ging door naar de winnaarspoule. De wedstrijd tussen de D1 en RC Hades 1 werd echter verloren door de spelers uit Diemen, maar het doelsaldo zorgde toch voor een tweede plek in de poule. Dit betekende dat ook de D1 naar de winnaarspoule doorging.

In de winnaarspoule verloor de D2 van VV Tricht. Het team werd definitief uitgeschakeld na een nederlaag tegen RC Hades 1. De D1 won met 6-0 van het Deense Doense/Vebbestrub IF. Daarna speelde het team gelijk tegen RC Hades 1. De D1 en D2 eindigden beide op de vijfde plaats.

De jeugdspelers van SV Diemen hebben in Hasselt goede prestaties geleverd. Zij hebben verder enorm genoten van de trip. Begeleiders en spelers sliepen in schoollokalen en verder was er ruimte voor ontspanning. Zondag ging de delegatie van SV Diemen bij de Irish Pub van Pieter Hamel in Maastricht op bezoek. Daar keken zij naar de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle.

Maandagmorgen bracht de bus de Diemenaren naar de Kempervennen waar een aantal uren werd gezwommen. Nadat er bij McDonalds was gedineerd arriveerden de spelers en begeleiders rond 17.30 uur in Diemen.