Motie oppositie

Vervolg van voorpagina

Daarom willen zij dat het college van B en W binnen drie maanden met een onderbouwde notitie komt. De VVD beschuldigde de partijen die nu geen gratis parkeren in de avonduren in het hele centrum willen zelfs van kiezersbedrog. Wethouder Lex Scholten van Verkeer vertelde de gemeenteraad dat er in de overeenkomst met Delta Lloyd, de eigenaar van winkelcentrum Diemerplein die ook de parkeergarage heeft gebouwd, afspraken zijn gemaakt over op welke plekken er in het centrum betaald parkeren van kracht dient te zijn. De parkeerplaats achter De Omval valt hier niet onder. "Daarnaast is in de overeenkomst opgenomen dat de tarieven voor betaald parkeren in het centrum 20 procent hoger zijn dan die in de parkeergarage. Dat geldt voor de tijden dat de parkeergarage open is."

Hij vindt het wel goed om vast te houden aan betaald parkeren tot 21.00 uur. Dit geeft mensen bijvoorbeeld de gelegenheid hun auto te parkeren en even naar de snackbar of een restaurant te gaan om een maaltijd af te halen.

De partijen die de motie hebben ingediend willen graag de details van de overeenkomst tussen Delta Lloyd en de gemeente weten.