Duel onder de korf.
Duel onder de korf. Foto: Yannick uit den Boogaard

Victoria verliest van Aurora

DIEMEN - Het eerste team van DKV Victoria heeft de thuiswedstrijd tegen Aurora verloren: 7-12.

In het Paasweekend was het aan DKV Victoria om de druk op de koploper Aurora op te voeren. Na het knullige verlies tegen WWSV stonden de korfballers uit Diemen vier punten achter op de ranglijst. Dit hield in dat Aurora ook nog eens kampioen kon worden in Diemen. Reden te meer om alles op alles te zetten en de punten in Diemen te houden.

Opportunistisch
Het was echter Aurora dat met opportunistisch korfbal op voorsprong kwam. DKV Victoria was niet attent en stapte telkens in op de aanvaller van Aurora, waarna de heren van de bezoekers middels twee doorloopballen konden scoren.

DKV Victoria wist in de aanval meer kansen te creëren en schoot veel vaker van afstand op de korf. Het had echter niet het geluk dat deze kansen doelpunten werden waardoor de stand in het voordeel van Aurora bleef.

Foutjes
Het verschil in de rust was slechts drie punten. Maar in de tweede helft bleek DKV Victoria niet bij machte hier iets aan te doen. Hoewel het wederom meer balbezit had en meer kansen wist te creëren werd er niet met scherp geschoten. In de verdediging bleven de spelers van de thuisclub foutjes maken die Aurora genadeloos afstrafte. De bezoekers stelden de volle winst veilig: 7-12. Door dit resultaat staat Aurora definitief op de eerste plaats en is derhalve kampioen. DKV Victoria lijkt ook de beste nummer twee positie in de vierde klasse te ontgaan. Hierdoor lijkt promotie voor de club uit Diemen niet waarschijnlijk.

Felicitaties
De technische staf en spelers van DKV Victoria hebben Aurora gefeliciteerd en kijken uit naar het treffen tussen beide teams dat volgend seizoen in de zaalcompetitie zal plaatsvinden.