TIW-Survivors begint goed aan seizoen: 20-7

DIEMEN - Na een intensieve voorbereiding en een roerige transferperiode stond voor de heren softballers van TIW-Survivors vrijdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Haarlem was Kinheim de eerste tegenstander. De ploeg uit Diemen won met 20-7.

Tijdens de winterstop heeft de formatie uit Diemen zich weten te versterken met een aantal nieuwe talenten. Door het aantrekken van zowel vader De Jong als de jongste zoon is inmiddels het gezin bijna compleet.

Coach Overdijk heeft de winterstop gebruikt om vooral na te denken over hoe hij zijn team op tactisch gebied kon klaarstomen voor het nieuwe seizoen. Vrijdag stuurde hij zijn team dan ook in een even verrassende als gewaagde opstelling het veld in. De simpele 20-7 overwinning toonde onmiddellijk het gelijk aan van coach Overdijk.

Al in de eerste inning namen de talenten uit Diemen de leiding door twee 'inside the park homeruns' van respectievelijk de jongste De Jong-telg en linksvelder Christiani. Door degelijk pitchen van Yoeri de Jong en solide veldwerk van de rest van het team, werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Even leek het erop dat de klus in vijf innings geklaard zou kunnen worden, maar een paar honkslagen van Kinheim zorgden ervoor dat de wedstrijd met nog twee innings werd verlengd. De talenten uit Diemen maakten hier dankbaar gebruik van en sloegen er in de laatste innings nog gretig op los. In totaal werden er 19 honkslagen geslagen, waarvan vijf tweehonkslagen en een homerun. Kortom: de tegenstanders zijn gewaarschuwd voor de slagkracht uit Diemen.

Vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Om 18.30 uur neemt TIW-Survivors het op tegen het degelijke Hoofddorp Pioniers.