Als filmsterren over de rode loper.
Als filmsterren over de rode loper. Foto: Trudy Kroese

Leerlingen van De Venser
zijn één middag filmster

DIEMEN - Het was feest op basisschool De Venser. Vier kinderen uit groep acht hebben gefigureerd in een film en werden daarom afgelopen donderdag op school behandeld als filmsterren.

De kinderen moesten zich die middag speciaal voelen, vond directeur Frank Roël. Daarom legde hij voor de school de rode loper uit. Vorig jaar hebben Samir, Abby, Yasmine en Milou, die toen nog in groep zeven zaten, gefigureerd in de speelfilm Mees Kees op Kamp. Yasmine (13): "We zijn twaalf keer in beeld geweest. Ik vond het leuk om mee te spelen want er waren gezellige mensen."

Groot applaus
Het evenement op school vond plaats na de pauze, waardoor veel kinderen op het schoolplein aan het spelen waren. Toen directeur Roël de muziekinstallatie buiten aan het klaar zetten was, kwamen er veel nieuwsgierige kinderen naar hem toe. Toen eenmaal duidelijk was wat er ging gebeuren waren zij vooral uitgelaten en blij. De leerkrachten riepen iedereen naar buiten zodat de figuranten opgewacht werden door hun enthousiaste klasgenoten.

De vier kinderen wachtten op de hoek van de school, terwijl de anderen de rode loper aan het klaar leggen waren. Om 13.45 uur kwamen de vier filmsterren de rode loper op, met op de achtergrond de titelsong van Mees Kees op Kamp. De rest van de kinderen gaven Abby, Samir, Yasmine en Milou een groot applaus en er werden zelfs handtekeningen uitgedeeld.

De film is in 2013 al uitgebracht. Roël: "Wij zijn vorig jaar al met een paar docenten naar de bioscoop geweest maar nu de dvd is uitgekomen, kunnen we de film met alle klassen zien." Nadat de vier kinderen de rode loper zijn afgelopen, hebben de leerlingen van alle klassen samen de film bekeken in de aula van de school.