Bewoners praten mee over parkeren

DIEMEN - Bewoners van Diemen-Zuid verzetten zich tegen het voornemen van de gemeente om in de hele wijk een blauwe zone in te voeren. Wethouder Lex Scholten van Verkeer heeft de bewoners toegezegd dat er binnenkort bijeenkomsten komen waar zij hun visie op het plan van de gemeente kunnen geven.

door Oscar Borghardt

Hij deed deze toezegging tijdens een vergadering van de gemeenteraad, waar bewoners hun bezwaren en wensen kenbaar maakten.

In een aantal wijken van Diemen-Zuid is al een blauwe zone van kracht, in andere wijken kunnen automobilisten nog vrij parkeren. In die wijken wordt ook geparkeerd door automobilisten die met het openbaar vervoer naar Amsterdam of Schiphol reizen en door bewoners van wijken waar een blauwe zone van kracht is. Het gaat dan om bewoners die geld hebben uitgespaard door bij de gemeente geen ontheffing voor de blauwe zone aan te vragen en hun auto een stuk verderop te parkeren.

Bewoners van de Roggenkamp kampen sinds vorig jaar met parkeeroverlast. In Roggenkamp is geen blauwe zone van kracht. De gemeente voerde vorig jaar een blauwe zone in in nabij gelegen straten als Amberboomstede en Elskamp. Het gevolg hiervan is dat veel automobilisten hun auto op Roggenkamp parkeren en de parkeerplaatsen in de nabij gelegen blauwe zone leeg blijven. 45 van de 54 bewoners van Roggenkamp hebben inmiddels meegedaan aan een handtekeningenactie van bewoners, waarin zij de parkeerproblemen in hun wijk aan de gemeente duidelijk maken. De handtekeningen zijn inmiddels aan de gemeente aangeboden.

De bewoners van Roggenkamp zijn nooit voorstander geweest van een blauwe zone in de wijken die grenzen aan hun woonwijk. "Wij begrijpen dat in het gebied van Polderland een blauwe zone van toepassing kan zijn in verband met forenzen en vooral langparkeerders die met de trein naar Schiphol reizen om op vakantie te gaan."

Vervolg op pagina 5