De Citta-rijders hebben zin om deze zomer veel te toeren.
De Citta-rijders hebben zin om deze zomer veel te toeren. Foto: Trudy Kroese

Citta-brommers terug in straatbeeld

DIEMEN - Een groep jongens uit Diemen, met een passie voor techniek, heeft sinds kort een Citta-brommer aangeschaft. Ze vinden het heerlijk om deze Italiaanse brommers uit de jaren '80 op te knappen en vervolgens door de omgeving te rijden. Wat Cas Rijk, Benjamin Ootjers, Remco Akkerman, Steven van der Veen, Casper de Groot en Bas Holthuizen vooral aanspreekt aan de Citta-brommer, zijn de simpelheid en de diversiteit.

door Eline Vedder

Steven (22) kocht zijn eerste Citta-brommer min of meer bij toeval. "Ik had een zomer niks te doen en het leek mij leuk om brommers op te gaan knappen."

De Citta's en de onderdelen zijn niet duur om aan te schaffen en de onderdelen passen ook op andere modellen. Door een uurtje op Marktplaats rond te kijken vinden de jongens vaak wel wat zij zoeken. "Soms moet je ook juist moeite doen om de onderdelen te vinden, maar dat maakt het juist leuk." Steven heeft meerdere vrienden ervan overtuigd een Citta aan te schaffen, waardoor de jongens er nu allemaal een hebben.

De brommers hebben volgens de jongens iets bindends. Als ze door de omgeving rijden worden ze nagekeken en mensen reageren altijd enthousiast. Citta's hebben lange tijd niet bij het standaard straatbeeld gehoord, omdat ze niet meer gemaakt worden en dus niet nieuw te koop zijn. Mensen die vroeger een Citta hadden, vinden het geweldig om de brommers weer te zien en verwachten niet dat jonge jongens op deze oude modellen rijden. De brommers werden eerst vooral gezien als praktisch en goedkoop, terwijl ze nu juist hipper worden. "De Citta's zijn retro en dat spreekt ons aan. Je ziet aan meerdere dingen dat retro weer populair wordt en dus ook aan onze brommers", aldus Benjamin (23).

Ondanks de populariteit, hopen de jongens niet dat de fabriek weer gaat draaien. Remco (21): "Het feit dat ze niet meer gemaakt worden spreekt mij aan. Als je nu een Citta hebt, dan heb je er zelf onderdelen voor moeten kopen en energie in gestoken zodat jouw brommer anders is." De jongens willen zich ook afzetten tegen de populairdere, mooiere, maar vaak ook duurdere scooters die nu veel in Diemen en Amsterdam te zien zijn, zoals de Vespa. "Met zulke scooters heb je vaak nog concurrentie over wie de mooiste heeft en daar willen wij ons van distantiƫren." Het hoeft allemaal niet zo netjes en chique, een Citta moet gewoon leuk zijn, aldus de jongens.

'Van ons hoeft het niet chique, een Citta moet gewoon leuk zijn'

Goed te betalen
Een groot voordeel is dat de brommers goed te betalen zijn. De aankoopprijs ligt rond de 250 euro. Maar sommigen steken er nog meer geld in en kopen losse onderdelen. Cas (21): "Ik heb veel scooters en brommers gehad, maar de Citta bevalt mij veel beter. Omdat de brommer niet duur is, wordt mijn Citta denk ik minder snel gestolen. Ik hoef nu niet elk uur te kijken of hij er nog staat." De Citta is ook erg zuinig met benzine, want hij rijdt maar 1 op 40. "Met eerdere scooters moest ik twee keer per week tanken en nu doe ik twee weken met een tank."

En dat terwijl Cas, maar ook de anderen, nu veel meer op hun brommers rijden dan voorheen. Vooral met de zomer in het vooruitzicht zullen de jongens veel gaan toeren. Steven: "We willen veel buiten zijn, veel klussen aan de brommers en veel met z'n allen onderweg zijn."