SV Diemen pakt drie belangrijke punten

DIEMEN - SV Diemen zal zich nog wel eens achter de oren krabben: na de regelrechte wanvertoning van vorige week tegen Sporting Martinus werd er zondag verdiend gewonnen van RCH: 2-0.

Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op een 'veilige plek' nu nog twee punten en is de ploeg van vertrekkend trainer Robin Ernest drie punten los van de onderste plaatsen.

Terwijl Diemen er vorige week nauwelijks in slaagde de bal naar de goede kleur te spelen, was de ploeg tegen RCH de hele wedstrijd de betere. De gasten uit Heemstede vielen vooral op door een hoop onderlinge irritatie; voetballend gezien bleef de inbreng beperkt tot een hoop lange ballen die vaak over de achterlijn gingen. Diemen zette daar voldoende strijd tegenover en werd vooral gevaarlijk via lopende mensen vanuit het middenveld en opkomende backs. Tot twee maal toe bracht keeper Akiyama redding op pogingen van Marco Moelee. Eerst een mooie volley na een voorzet van De Vries en daarna na een prachtige aanval via Moelee en Stobbelaar, waarna eerstgenoemde vrij voor de keeper niet wist te scoren. Vlak voor rust kwam Diemen verdiend aan de leiding: een corner van Minnema werd verlengd door Bright Owusu, waarna Stobbelaar bij de tweede paal afrondde.

In de tweede helft probeerde RCH meer druk te zetten om een resultaat te forceren. Het bracht aanvallers Mando en Mungambo ertoe om gevaarlijk te worden, maar de Diemense defensie en doelman Moen kwamen eigenlijk, behoudens een aantal corners, niet in de problemen. Aan de andere kant liet Diemen na om de genadeklap uit te delen. Vrije kansen voor onder anderen Owusu en Gemert werden niet benut. Pas in blessuretijd maakte Diemen aan alle onzekerheid een eind toen Jordan Gemert een voorzet gaf die met de hand werd geblokkeerd door een verdediger van RCH, waarna Stobbelaar de toegekende penalty beheerst binnenschoof. Over twee weken volgt de uitwedstrijd tegen ZSGO.