Aernout Bax en Robbert Cligge.
Aernout Bax en Robbert Cligge. Foto: Trudy Kroese

XAB Diemen streeft naar optimale service

DIEMEN - XAB Diemen is een nieuwe winkel in winkelcentrum Diemen-Noord. Eigenaars van de wit- en bruingoedzaak zijn Aernout Bax en Robbert Cligge.

Aernout Bax: "Wij verkopen apparatuur als wasautomaten, drogers, vaatwasautomaten, koelkasten en televisies. Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van inbouwapparatuur. Robbert is gediplomeerd monteur van vele merken. Voor storingen kan iedereen natuurlijk contact opnemen."

Bax en Cligge streven ernaar om klanten een optimale service te bieden.

Ontzorgen
"Klanten krijgen alleen met ons tweeën te maken. Er zit niemand tussen. Een klant komt naar onze winkel en legt zijn of haar wensen op tafel. Wij geven vervolgens een advies op maat, maken een afspraak over de levering van het product en installeren het apparaat thuis bij de klant. Wij streven ernaar om onze klanten met onze service te 'ontzorgen'", geeft Bax aan.
XAB Diemen ademt de sfeer van een huiskamer. Aernout Bax: "Wij tonen in de zaak een beperkt aantal artikelen, maar wij kunnen elk artikel dat de klant wenst leveren. Wij leveren zo snel mogelijk, installeren de apparatuur en verlenen ook na afloop service."

XAB Diemen is nu enkele weken open en Bax en Cligge zijn blij verrast over het aantal mensen dat tot dusver de zaak heeft bezocht.

"Er zijn al veel mensen langsgeweest om een kijkje te nemen. De reacties zijn tot dusver positief. Een aantal mensen heeft zelfs bloemen meegenomen. Wij merken dat veel mensen onze persoonlijke benadering waarderen en het prettig vinden dat zij met hun vragen bij ons terechtkunnen. Wij hebben vertrouwen in ons concept en hopen dat veel inwoners van Diemen en van plaatsen in de regio onze winkel zullen bezoeken", aldus Bax.