Robert Harms voor zijn nieuwe zaak.
Robert Harms voor zijn nieuwe zaak. Foto: Trudy Kroese

'Wij verlenen goede en snelle service'

DIEMEN - Robert Harms Tweewielers is sinds vorige week maandag gevestigd in het pand aan De Kruidenhof 14. De afgelopen negen jaar zat de zaak in een pand naast de Jumbo in Diemen-Zuid. Eigenaar Robert Harms heeft in de nieuwe zaak meer ruimte en gaat het assortiment uitbreiden.

Robert Harms (30) uit Harderwijk startte tien jaar geleden met een kraam met fietsen op de wekelijkse markt op woensdag op het Diemerplein. Daar staat het bedrijf nog steeds elke woensdag. De interesse van klanten was zo groot, dat Robert negen jaar geleden besloot om een winkel in Diemen-Zuid te openen. De zaak werd een succes.

"Wij trekken veel klanten omdat wij betaalbaar zijn en goede en snelle service verlenen. Als een klant 's morgens een fiets voor reparatie naar ons brengt, streven wij ernaar dat hij of zij de fiets aan het einde van de middag weer kan ophalen." De nieuwe zaak ziet er mooi uit. "Wij hebben hier anderhalf keer zoveel ruimte als in de oude zaak. De werkplaats is achter in de zaak en in de winkel beschikken wij over veel ruimte om fietsen en accessoires neer te zetten."

Diverse soorten fietsen
Robert Harms Tweewielers verkoopt diverse soorten fietsen. "Wij verkopen veel stadsfietsen en sportfietsen. Een goede fiets hoeft niet duur te zijn. Wij verkopen bijvoorbeeld een goede fiets met zeven versnellingen en een transportrek voor 599 euro. Als een fiets goed wordt onderhouden en op momenten dat dat nodig is wordt gerepareerd, kan die twintig jaar meegaan. Wij starten binnenkort ook met de verkoop van twentyniners, dat zijn mountainbikes met grote wielen. Nee, racefietsen verkopen wij niet. Dat zijn speciale fietsen die niet in ons assortiment passen."

Hij merkt dat de elektrische fiets in opkomst is. "Wij verkopen steeds meer elektrische fietsen, aan zowel jonge als oudere mensen. Wij verkopen bijvoorbeeld een elektrische fiets van 999 euro. Dat is een fiets met zeven versnellingen, zadelvering en voorvering en een digitale display. Mensen kunnen de fiets thuis opladen."

Robert Harms Tweewielers heeft ook een ruim assortiment aan tweedehands fietsen. Al vanaf 100 euro kunnen klanten een goede tweedehands fiets kopen.

'Wij verkopen steeds meer elektrische fietsen'

"Klanten verkopen een gebruikte fiets aan ons. Wij knappen die fiets vervolgens op, verrichten indien nodig reparaties en bieden de fiets dan voor de verkoop aan. Een tweedehands fiets kan interessant zijn voor iemand die een fiets wil kopen. Om een voorbeeld te geven: een fiets die twee jaar geleden nieuw voor 579 euro is gekocht, kost tweedehands bij ons in de winkel 295 euro."

Reparaties
Collega's van Robert verrichten in de werkplaats achter in de zaak reparaties. Het plakken van banden komt niet meer voor in de zaak, legt hij uit.

"Als een fiets een lekke band heeft maken wij de band 'onplatbaar'. Dit gebeurt door de binnenband en de buitenband te vervangen. Een extra dikke laag antilek aan de buitenkant maakt de band 'onplatbaar'."

Robert Harms Tweewielers biedt een ruim assortiment aan accessoires aan: er is een groot aanbod aan fietstassen, kinderzitjes, fietssloten en andere artikelen die interessant zijn voor fietsers. En iedereen kan voor de zaak zijn of haar fietsbanden oppompen. Het is een service die Robert Harms Tweewielers gratis aanbiedt.