Irritatie bij spelers van SV Diemen.

Nederlaag van SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Sporting Martinus met 2-0 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0.

Sporting Martinus blijft hekkensluiter, maar heeft door de overwinning nog maar één punt achterstand op concurrenten SV Diemen en Nieuw-West. De ploegen zullen in de laatste vier wedstrijden alles geven om degradatie te voorkomen en een plek in de nacompetitie af te dwingen. Er degraderen twee clubs.

In de eerste helft ging het gelijk op: beide ploegen kregen kansen. Keeper Dave Moen hield zijn doel aanvankelijk knap schoon. Vlak voor rust nam de thuisclub de leiding. Na een vrije trap van Marc Nipius schoot Ramon Wismeyer de bal van dichtbij binnen: 1-0.

Na de hervatting was Sporting Martinus de beste ploeg. Negen minuten na rust bracht de thuisclub de marge op twee treffers. Na slecht uitverdedigen van SV Diemen kwam de bal voor de voeten van Jesse Correia, die vervolgens afrondde: 2-0. Een kwartier na rust kreeg Sporting Martinus de kans om de drie punten veilig te stellen. Na een overtreding van Mitchell de Vries wees de scheidsrechter naar de witte stip. Keeper Dave Moen stopte de zwak ingeschoten strafschop van Jesse Correia en hield zijn ploeg in de wedstrijd. De frustraties bij SV Diemen liepen hoog op. Nadat de scheidsrechter een vrije trap aan Sporting Martinus had gegeven verloor Dennis van Bree zijn zelfbeheersing. De aanvaller van SV Diemen gaf een speler van de thuisclub een trap na en kreeg een rode kaart. Sporting Martinus speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De thuisclub kreeg nog een aantal kansen, maar slaagde er niet in om de stand nog meer reliëf te geven.

SV Diemen heeft dure punten laten liggen en zal er zondag alles aan doen om zich voor dit slechte resultaat te revancheren. De ploeg van trainer Robin Ernest speelt zondagmiddag thuis tegen RCH uit Heemstede. De wedstrijd begint om 14.30 uur.