Afbeelding
Foto: Aram Goudsmit

Ton Ruigrok
van der Werve

eigenaar van RvdW Infra
51 jaar, Diemenaar sinds 1963

Wat doet RvdW Infra?
"RvdW Infra houdt zich bezig met straat-, grond- en rioleringswerkzaamheden, de aanleg en het onderhoud van tuinen en de inspectie en het onderhoud van speeltoestellen. Wij werken in opdracht van diverse gemeenten, kinderdagverblijven, golfbanen, verenigingen van eigenaren en particulieren. Momenteel leggen wij op diverse speelplaatsen kunstgras. Ook bij mensen die een tuin hebben, wordt kunstgras steeds populairder."

Ajax: gras of kunstgras?
"Ajax speelt in de Arena op gras. Laat dat maar zo blijven. Dat maakt voetbal aantrekkelijker."

Favoriete muziek?
"Vooral Nederlandstalig."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik volg Ajax en als het mooi weer is golf ik bij Olympus in Amsterdam-Zuidoost. Ik hoop dit jaar voor de tweede keer de Vierdaagse van Nijmegen te lopen. Mijn vriendin Inge en ik gaan opnieuw veertig kilometer per dag lopen. Wij zijn al vroeg in het jaar begonnen met trainen en lopen momenteel al 25 tot 30 kilometer per keer."

Waar doe je boodschappen?
"Bij de Jumbo in Diemen-Zuid en bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein. Ik vind het nieuwe winkelcentrum er keurig uitzien. Wel had ik de infrastructuur rondom het winkelcentrum meer kleur gegeven. Aan de achterzijde ziet met name de speelplaats er fantastisch uit. Wat ik geweldig vind is dat de olifant waar ik als kleine jongen op heb gespeeld, aangepast aan de huidige norm weer is teruggeplaatst."

Als je een dagje burgemeester was...
"...zou ik het parkeerbeleid in Diemen nog eens goed onderzoeken. Ik woon in een wijk in Diemen-Zuid waar je vrij kunt parkeren. Ik heb soms moeite om een parkeerplaats te vinden. Door die parkeerdruk is het voor hulpdiensten soms niet makkelijk om bepaalde woningen te bereiken. Ik heb wel eens bij de gemeente melding gedaan. Die ging vervolgens monitoren, maar juist op zo'n moment bleken er geen parkeerproblemen in de wijk te zijn."