Financiën rond voor nieuwe wijk in Zuid

DIEMEN - Projectontwikkelaar SnippeMans Projecten heeft de financiering rond voor 1800 woningen in Bergwijkpark-Zuid in Diemen-Zuid. Dit heeft wethouder Lex Scholten aan de leden van de gemeenteraad verteld.

Scholten vindt het heel goed nieuws: "Dit is zeer positief voor Diemen. Niet alleen voor Diemen-Zuid, de ondernemers op Campus Diemen Zuid en de overige ondernemers in Diemen-Zuid. De bouw van woningen heeft een positief effect op heel Diemen. Toename van het aantal inwoners betekent dat wij in de toekomst meer geld van het Rijk ontvangen. Geld dat wij nodig hebben voor voorzieningen zoals de sportcentra, de sportvelden en De Omval."

Eerder werd al bekend dat er in de zomer wordt begonnen met de bouw van de eerste 291 appartementen in Bergwijkpark-Zuid. Die komen tussen het kantoor van CVZ en de metrodijk. Er komen in totaal ongeveer drieduizend woningen in Bergwijkpark Zuid. De woningen maken deel uit van het Masterplan Bergwijkpark. Het Masterplan Bergwijkpark heeft ervoor gezorgd dat het gebied in Diemen-Zuid een nieuwe impuls heeft gekregen. Afgelopen zomer werd begonnen met de oplevering van de studentenwoningen op Campus Diemen Zuid. In de kantoorpanden die lange tijd leeg stonden, zijn kwalitatief hoogwaardige woningen voor studenten gebouwd. Er wonen inmiddels ruim zeshonderd studenten op de Campus Diemen Zuid. Later dit jaar worden nieuwe studentenwoningen opgeleverd. Dan wonen er meer dan 950 studenten. Het gebied is door de komst van Campus Diemen Zuid weer gaan leven. Op de campus zijn horecazaken, een filiaal van Albert Heijn, een fitnesscentrum en zelfstandige ondernemers gevestigd.

Uitgangspunt is dat het Masterplan Bergwijkpark de gemeente geen geld kost. De projectontwikkelaar zorgt voor de uitvoering van het plan en de gemeente faciliteert door middel van onder andere het verlenen van vergunningen. De gemeente zorgt ook voor de ontsluiting, het groen en de verlichting. Maar de rekening van deze werkzaamheden gaat naar de projectontwikkelaar.