Doris Bergen (rechts achter) en haar collega Cheryl in Krijg De Kleren.
Doris Bergen (rechts achter) en haar collega Cheryl in Krijg De Kleren. Foto: Trudy Kroese

Krijg De Kleren richt zich op dames van alle leeftijden

DIEMEN - Damesmodezaak Krijg De Kleren in winkelcentrum Diemerplein is op zaterdag 29 maart opengegaan. Eigenaresse Doris Bergen (46) gelooft in haar concept.

De in Amsterdam geboren Doris Bergen werkte heel lang in de kinderopvang. Toen de werkgelegenheid in die branche minder werd, ging zij aan de slag als zelfstandig social media marketeer. Maar haar grote wens was het starten van een eigen modezaak. "We zitten door de crisis niet in een makkelijke tijd, maar ik vind het juist een goed moment om met een eigen zaak te starten. Je moet gewoon lef tonen en ondernemen."

Krijg De Kleren op Diemerplein 146 ziet er strak uit. Op de vloer ligt laminaat en de kleding hangt in houten kasten. "Ik verkoop kleding voor dames vanaf 16 jaar. In principe is er geen maximumleeftijd. Onlangs was hier een dame van 76. De kleding die ik verkoop is divers: van casual tot luxe. Klanten vinden hier broeken, rokken, blouses enz. Ik verkoop spijkerbroeken tot en met maat 50. Dus ook dames met grotere maten kunnen bij mij in de zaak terecht."

Dat steeds meer modezaken zich in het winkelcentrum vestigen vindt zij een goed teken. "Dat zijn zaken die klanten naar het winkelcentrum trekken. Klanten hebben hierdoor steeds meer keuze. Ik hoop dat er hier een goede herenmodezaak komt. Een dergelijke zaak zal voor nog meer klanten in het winkelcentrum zorgen en daarvan kunnen alle ondernemers profiteren."

Krijg De Kleren is zes dagen per week geopend: op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met donderdag van 09.30 tot 18.00 uur en op vrijdag van 09.30 tot 20.00 uur. Doris Bergen doet elke eerste zondag van de maand mee met de koopzondag. Krijg De Kleren is dan van 12.00 tot 17.00 uur geopend.