DKV Victoria is te sterk voor HBS: 15-10

DIEMEN - DKV Victoria speelde de eerste wedstrijd van het vervolg van de veldcompetitie. De ploeg uit Diemen won voor eigen publiek met 15-10 van HBS.

DKV Victoria wist HBS eerder dit seizoen in de uitwedstrijd al met 5-13 te kloppen. Zondag was het noodzakelijk om opnieuw de volle winst te pakken om uitzicht te houden op de eerste plaats.

Victoria ging in de eerste helft voortvarend van start. De speerpunten van het team leken ditmaal wel gescherpt en tot aan de rust werd er maar liefst negen keer gescoord. Door strak te verdedigen werden er slechts twee doelpunten weggegeven en dus kon Victoria met een ruime voorsprong gaan rusten.
De tweede helft verliep iets moeizamer. Victoria gaf wat ruimte weg en moest ook kansen prijsgeven. Toen HBS hieruit wist te gaan scoren, leek het toch nog even spannend te worden. Bij een stand van 12-9 wist de thuisploeg zich echter te herpakken. De voorsprong werd weer uitgebouwd en zo stond er bij het laatste fluitsignaal 15-10 op het bord.

Victoria blijft hiermee koploper Aurora op de hielen zitten en zal op 20 april zien of het langszij kan komen in een direct treffen.