Gjalt de Vries en zijn collega's.
Gjalt de Vries en zijn collega's. Foto: Trudy Kroese

Gezondheidswinkel
Care by Dio trekt veel klanten

DIEMEN - De gezondheidswinkel Care by Dio in winkelcentrum Diemerplein is nu een week open. De zaak wordt goed bezocht en de klanten zijn enthousiast. Gjalt de Vries (32), samen met zijn familie eigenaar van de zaak, is tot dusver tevreden. "80 tot 90 procent van de artikelen die wij verkopen waren tot voor kort niet verkrijgbaar in het winkelcentrum."

Het assortiment van Care by Dio, dat naast Brasserie Drusius is gevestigd, is breed en divers. Klanten vinden er onder andere geneesmiddelen, artikelen voor zelfzorg, gespecialiseerde wondverzorgingsproducten, braces en bandages, vitaminen, producten voor huidverzorging, biologische producten, natuurlijke producten en super- en rawfoods. Achter in de zaak is een grote afdeling mondverzorgingsproducten. De afdeling vitaal is op senioren gericht. Hier kunnen klanten ook terecht voor medische hulpmiddelen, zoals wandelstokken en bloeddrukmeters. Alle medewerkers zijn gediplomeerd drogist of hebben ervaring in de zorg en kunnen klanten advies op maat verstrekken. "Wij mogen geen geneesmiddelen op recept verkopen, maar wel alle zelfzorggeneesmiddelen. Wij verkopen daarnaast vitaminen en andere kruiden. Bij onze afdeling superfood en rawfood kunnen klanten veel artikelen vinden die een aanvulling zijn op goede voeding, zoals kruidenthee, gojibessen, ongebrande walnoten en chiazaad", aldus Gjalt.

Steeds meer mensen zijn bewust met hun voeding bezig. Ook de mensen in Diemen hebben veel interesse in voeding en gezondheid. "Ons familiebedrijf bestaat al ruim zestig jaar. Wij hebben zes drogisterijen waaronder een Dio drogisterij in de Amsterdamse wijk IJburg. Wij hebben voor deze winkel bewust voor winkelcentrum Diemerplein gekozen. Het centrum ligt op een mooie en goed bereikbare locatie, ziet er prachtig uit en trekt steeds meer nieuwe ondernemers."