Een jeugdteam van TIW-Survivors.
Een jeugdteam van TIW-Survivors. Foto: TIW-Survivors

TIW-Survivors zet in op de jeugd

DIEMEN - De senioren van TIW-Survivors doen dit seizoen niet mee aan de honkbalcompetitie. De club richt zich op het softbal en op de honkbalteams voor de jeugd. Voorzitter Steven van Loggem spreekt van een nieuwe start voor de vereniging, die vorig jaar het 25-jarig jubileum vierde.

Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors degradeerde aan het einde van het vorige seizoen uit de eerste klasse. Het was een rumoerig seizoen, waarin tevens afscheid werd genomen van de trainer. Aan het einde van het seizoen stopte een groot aantal spelers. Een aantal van hen beëindigde hun loopbaan, anderen besloten naar een andere club te gaan. Van Loggem: "Het bleek moeilijk om voor dit seizoen een goed eerste honkbalteam samen te stellen. We hebben daarom het besluit genomen om een jaar niet deel te nemen aan de honkbalcompetitie en ons te richten op de jeugd. Wij hebben twee goede juniorenteams en hopen dat veel van die spelers, aangevuld met een aantal versterkingen, volgend jaar een sterk eerste honkbalteam kunnen vormen. Daarnaast richten wij ons op het softbal. Het eerste herenteam komt uit in de tweede klasse, de dames 1 in de vierde klasse."
Van Loggem is drie jaar voorzitter van TIW-Survivors. Het bestuur heeft in die periode veel werk verzet om financieel orde op zaken te stellen. Van Loggem geeft aan dat de club op de goede weg is. TIW-Survivors krijgt extra inkomsten binnen doordat Cordaan het clubgebouw gebruikt als kantine en kantoor voor mensen die in de kwekerij werken. Hij hoopt nog meer activiteiten te organiseren die tot extra inkomsten zullen leiden. Hij vindt de huur die de vereniging aan de gemeente betaalt voor het clubgebouw en de velden te hoog. Het komende jaar gaat het bestuur opnieuw met de gemeente in gesprek om dit te bespreken.

TIW-Survivors heeft ongeveer 110 leden en doet er alles aan om dit aantal te laten groeien. Leden van de club geven clinics op basisscholen in Diemen, Duivendrecht en IJburg. Op 16 april geeft de club op haar complex op Sportpark De Diemen een middag waar de leerlingen van alle basisscholen in Diemen kennis kunnen maken met honk- en softbal. "Wij merken dat een aantal kinderen dat met honk- en softbal in aanraking komt de sport vaak erg leuk vindt en in verenigingsverband wil gaan spelen."
TIW-Survivors is in gesprek over een samenwerking met vereniging The Marshalls in Amsterdam-Zuidoost. Spelers van de club uit Diemen kunnen dan profiteren van de kennis die bij The Marshalls aanwezig is en de clubs kunnen spelers aan elkaar uitlenen. Hoewel de positie van het honkbal in Diemen onder druk staat, is Van Loggem van mening dat er wel degelijk bestaansrecht is voor de sport. "Diemen heeft een historie op het gebied van honkbal. Denk alleen maar aan de Giants, die vroeger veel publiek trokken. Diemen en honkbal horen bij elkaar."

De verbinding tussen Sportpark De Diemen, IJburg en Amsterdam-Zuidoost, waar veel (potentiële) spelers wonen, laat volgens hem te wensen over. "Het zou een uitkomst zijn als wij kunnen regelen dat er busjes tussen die twee wijken en onze accommodatie rijden."

TIW-Survivors opent het seizoen op zaterdag 5 april met een driekamp waar het eerste softbalteam van de heren en twee teams met oud-spelers van de club aan deelnemen. De aanvang is om 13.00 uur. Aan het einde van de middag is er een barbecue. Geïnteresseerden kunnen drie keer gratis meetrainen. Informatie: www.tiw-survivors.nl of info@tiw-survivors.nl

De softbalafdeling
van de vereniging
is ook belangrijk