Swiegel Miegel komt op 6 april naar De Omval, een jeugdvoorstelling voor 5+.
Swiegel Miegel komt op 6 april naar De Omval, een jeugdvoorstelling voor 5+.

vrijdag 28 maart

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Muziek in De Omval

Niki Romijn schetst met 'Bird' een muzikaal portret van een vrouw die zich aan het keurslijf van de Victoriaanse moraal weet te ontworstelen door te gaan reizen. Een adembenemend theaterconcert met liedjes over vrijheid, verre reizen en vreemde Victoriaanse verschijnselen. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 14,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Bijeenkomst Mea Vota

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt iedere laatste vrijdag van de maand een informatiebijeenkomst in De Brede HOED. Het thema deze maand: Heb ik een verzekering nodig? Hoe leg ik mijn wensen vast? De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur en gratis toegankelijk. Aanmelden via 020-6955530.

zaterdag 29 maart

Cabaret in De Omval

De finalistentour van Cameretten brengt altijd het grootste talent op het gebied van cabaret en stand-up comedy. Ook dit jaar is stand-up, en dan in bijzonder Comedytrain (Toomler), vertegenwoordigd met de winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs, Patrick Laureij. Overige finalisten zijn Rundfunk ("Beeldend, fysiek en absurdistisch") en Fuad Hassen ("een ontwapenend verhaal"). Camaretten begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 14,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Open zangles

Om 18.00 uur kan iedereen komen kijken en luisteren naar de muziek die de leerlingen van zangpedagoge Saskia Paërl, hebben ingestudeerd in hun muzieklessen. De open les wordt gegeven in de Volmerstraat 1 in Diemen-Zuid. Betaling naar draagkracht. Informatie: 020-6931889.

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemen halen weer overal in Diemen oud papier op. Al het papier dat om 8.30 uur op de stoeprand staat, wordt meegenomen.

zondag 30 maart

Kamermuziek

In de serie Kamermuziekvlogin De Hoop vandaag Café Dansant met The Thrilling Thirties. De drie been musici nemen u mee terug in de tijd. Naar het betoverende nachtleven van het Parijs en Berlijn uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de zaal (open om 14.30 uur) of te reserveren via 020-3317135 of vriendenvandehoop@planet.nl.

maandag 31 maart

De zorg de baas

Op woensdagmiddag 23 april start in El'sina een nieuwe cursus 'De Zorg de Baas', bedoeld voor mantelzorgers in Diemen die overbelast zijn, of overbelast dreigen te raken en hier iets aan willen doen. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en wordt gegeven door Markant, Centrum voor Mantelzorg. Een kennismakingsgesprek gaat vooraf aan deelname. Mantelzorgers kunnen zich vanaf nu opgeven bij Markant tel. 020-8868800 of 06–52414649 (dinsdag t/m vrijdag). Deelname is gratis.

Zumba

Vanaf maandag 7 april wordt er weer gestart met een nieuwe reeks Zumbalessen in 't Kruidvat. De laagdrempelige lessen zijn van 20.00 tot 21.00 en geschikt voor iedereen. De periode bestaat uit 8 lessen, kosten € 55,-. Vooraf aanmelden via 06-17411800 of majafit@yahoo.com.

dinsdag 1 april

Film in De Omval

The Wolf of Wall Street vertelt het waargebeurde verhaal van effectenmakelaar Jordan Belfort. In de jaren negentig bedenkt de ambitieuze Belfort een niet zo legale manier om exorbitant veel geld te verdienen met de aandelenhandel. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Inloopspreekuur

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt iedere dinsdag en vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur een gratis inloopspreekuur in De Brede HOED. Iedereen met vragen over kosten, verzekeringen en het vastleggen van wensen voor een uitvaart kan hier terecht.

Bodysing

Bodysing is een cursus in gezond bewegen (aerobics, bodyswing, yoga en adem). Alle spieren en gewrichten van het lichaam worden gebruikt. De les duurt anderhalf uur. Tot 15 april kun je je inschrijven voor de introductiecursus van 8 lessen. Betaling naar draagkracht. Informatie via info@saskiaparel.nl of 020-6931889.

Benefietvoorstelling

Niels Boesten uit Diemen organiseert een gezellige middag voor senioren in Berkenstede. Hijzelf en klasgenoten treden op met voordrachten, dans, zang en muziek. De middag duurt van 13.30 tot 15.15 uur en de entree bedraagt € 1,50. De gehele opbrengst gaat naar een inzamelingsactie van het Vechtstede College in Weesp voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

2, 9 en 16 april

Luistercursus

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de luistercursus over Bachs Matthäus Passion gegeven in Diemen. Dompel je drie avonden onder, ontdek de muzikale middelen, symboliek en suggestieve beeldtaal die Bach gebruikte voor een zo dramatisch mogelijk effect. De cursus wordt gegeven op 2, 9 en 16 april, van 19.30 tot 22.00 uur bij inspiratiecentrum El'sina. Meer informatie: www.bachpassie.nl / 06-16 55 20 44.

3 en 6 april

Film in De Omval

'Venus in Fur' is een messcherp Polanski-drama. Na een hele dag audities voor zijn theaterspel bevindt Thomas zich alleen in een Parijs theater met weinig hoop om een geschikte actrice te vinden. Wanneer hij op het punt staat om te vertrekken, komt Vanda binnen. Vanda belichaamt alles wat Thomas haat. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 4 april

Dialezing Iconen

Wijzer in Diemen van de SWD organiseert een dialezing over iconen in gebouw de Schakel. Stap voor stap wordt door Simon Koopman de boeiende wereld van iconen dichterbij gebracht door informatie in woord, zang, klank en beeld. De lezing duurt van 10.00 tot 12.00 uur, entree: € 2,50. Meer informatie bij Cor de Best: 06 – 54678741.

Cabaret in De Omval

Met zijn vlijmscherpe grappen dompelt Jochen Otten je onder in zijn komische wereld. Even pijnlijk als ontroerend. Even gitzwart als frivool. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 15,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 5 april

Diemen schoner

Serve the City Diemen gaat vuil prikken tussen 11.30 en 14.30 uur om Diemen voor iedereen schoner en mooier te maken. Vandaag wordt de D.J. den Hartoglaan aangepakt. StC zorgt voor de lunch voor de harde werkers. Aanmelden via stcdiemen.nl.

zondag 6 april

Paasbingo

De bingoballetjes gaan weer rollen in wijkcentrum Noorderlicht. Kom uw geluk beproeven bij deze gezellige paasbingo en wie weet gaat u met een mooie prijs naar huis. De bingo is van 13.30 tot 16.00 uur.

Jeugdvoorstelling

Hilbert Geerling komt naar De Omval met 'De toverketel van Swiegel Miegel'. Swiegel Miegel is lelijk, achterbaks, gemeen en verschrikkelijk vals. Maar dan ziet ze op een vroege ochtend prins Jawelneenietus de 4e. Swiegel Miegel is op slag verliefd en vraagt hem of hij met haar wil trouwen. Als de prins weigert ontploft ze bijna van woede en sleept hem achter op haar bezem mee het bos in. Een goochelvoorstelling voor kinderen van 5 jaar en ouder zoals je nog nooit gezien hebt. Aanvang 14.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

10 en 15 april

Film in De Omval

'The Selfish Giant' is een moderne versie van het sprookje van de Iers-Engelse schrijver Oscar Wilde, dat ook 'The Selfish Giant' heet. Kitten, een cynische en hebzuchtige ijzerhandelaar, ontdekt het talent van de 13-jarige Swifty om met paarden om te gaan en biedt hem een baantje als jockey aan bij illegale paardenraces. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 april

Rijbewijskeuring

Senioren die een oproep hebben ontvangen voor een rijbewijskeuring kunnen vandaag terecht in wijkcentrum 't Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan. De keuring kost € 30,-. Een afspraak maakt u via telefoonnummer 06-20670105. Het keuringsformulier, de zogenaamde Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag, is verkrijgbaar bij de gemeente en via het internet op mijn.cbr.nl (inloggen via DigiD).

Workshop

Creatief Diemen organiseert weer een leuke workshop in inspiratiecentrum El'sina. Tussen 19.00 en 22.00 uur worden er versieringen voor in paastakken gemaakt. Kosten € 19,95, inclusief materialen. Aanmelden voor 9 april via workshopindiemen@gmail.com of 06-38025284.

Cabaret in De Omval

Brokstukken (Arjan Smit, Chris King Perryman, Korneel Evers) borduurt in hun vierde avondvullende voorstelling 'Heavy Balls' voort op de unieke stijl die zij met hun voorgaande voorstellingen hebben neergezet. Pretentieloze, maar intelligent gemaakte humor. Hun lachshows zijn onzinparades van absurde fysieke comedy, hilarische personages en mooie muziek. Aanvang 20.30 uur, een kaartje kost € 15,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 12 april

Cabaret in De Omval

De Vlaamse cabaretier Arnout Van den Bossche won al verschillende Nederlandse cabaretprijzen, waaronder in 2012 een finaleplaats bij het VARA Leids Cabaret Festival, toch wel de moeder der cabaretwedstrijden van Nederland. Tijdens de daaropvolgende finalistentournee door heel Nederland maakte hij indruk met zijn programma 'De Relatiefluisteraar', een buitengewoon komisch cabaretprogramma over man-vrouwrelaties. Fijnzinnig, herkenbaar en vermakelijk raak! De voorstelling begint om 20.30 uur en een kaartje kost € 12,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

maandag 14 april

Open repetitie

Vandaag start EDOG na de geslaagde productie 'De Jantjes' in maart weer met repeteren. In november geeft het gezelschap het jaarlijkse concert in De Omval. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom eens kijken bij de repetitie op maandagavond in De Omval. Of je goed kunt zingen is minder belangrijk dan veel enthousiasme. De repetitie begint om 20.00 uur.

woensdag 16 april

Toneel in De Omval

In de door Thomas Verbogt geschreven solovoorstelling 'Gaandeweg' speelt Debby Petter een vrouw die zich realiseert dat ze in de tweede helft van haar leven steeds vaker afscheid moet nemen: van gewoontes, denkbeelden, haar kinderen die het huis verlaten hebben en nu van zichzelf zijn, vrienden die dood zijn of een andere weg zijn ingeslagen. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

17 en 22 april

Film in De Omval

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup. Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

24 en 29 april

Film in De Omval

In 'Her' schaft Theodore (meervoudig Oscargenomineerde Joaquin Phoenix), een eenzame schrijver, zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Het systeem vormt een geheel eigen identiteit op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Langzaam maar zeker wordt hij verliefd op deze Samantha (stem van Scarlett Johansson). De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 25 april

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Cabaret in De Omval

Grijs is zwart en wit. Grijs is saai. Grijs is veelgehoord. Grijs is oud. 'Grijs' is de nieuwe solovoorstelling van Howard Komproe. 'Grijs' gaat over wat je kwijtraakt als je krampachtig vasthoudt. Aanvang 20.30 uur, een kaartje kost € 16,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 27 april

Computerclub

Computerclub Minerva houdt de maandelijkse bijeenkomst in Het Noorderlicht, van 11.00 tot 14.00 uur.

Toneel in De Omval

Fred Vaassen speelt 'Dodelijk Zwijgen'. Een man, Kees Loudon, heeft zojuist zijn beste vriend begraven, die hij tien jaar eerder ontmoette in de trein op weg naar Polen. Van beiden was de reisbestemming Auschwitz. Ieder had echter zijn eigen reden om daar naartoe te gaan. De een als zoon van een NSB-vader, de ander als de enige overlevende uit een joodse familie. Aanvang 14.00 uur, een kaartje kost € 16,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.