SV Diemen klopte Zwanenburg: 1-0.
SV Diemen klopte Zwanenburg: 1-0. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen bezig aan eindsprint

DIEMEN - In de strijd om lijfsbehoud heeft SV Diemen drie zeer belangrijke punten gepakt. Op eigen veld was de ploeg te sterk voor de nummer twee Zwanenburg: 1-0.

Na de matige vertoning van vorige week tegen Arsenal, waarin Diemen al in de eerste tien minuten de wedstrijd verloor, was de ploeg gebrand op een positief resultaat tegen Zwanenburg. Geen gemakkelijke opgave, daar Diemen in het uitduel grote delen van de wedstrijd kansloos was geweest. Dit keer wist Diemen echter meer dan goed partij te bieden: de verdediging stond uitstekend onder leiding van de debuterende Pierre Tosch en over het hele veld werd gestreden voor elke meter.

Zwanenburg probeerde de opbouw van Diemen vroeg te ontregelen door veel druk te zetten, Diemen kwam echter een aantal keer prima onder de druk vandaan en werd dan ook direct gevaarlijk omdat Zwanenburg achterin veel ruimte weggaf. De eerste grote kans was dan ook voor Diemen, toen Van Bree Stobbelaar bediende, die oog in oog met de doelman net naast de paal mikte. Het gaf Diemen nog meer overtuiging dat er een goed resultaat kon worden behaald. Na een half uur spelen kwam Diemen dan ook op voorsprong. Een langlopende aanval werd nog niet afgewerkt door Stobbelaar, maar de rebound werd vanuit een moeilijke hoek binnengeschoten door Boaz Saam. Na deze goal ging de druk van Zwanenburg iets liggen en kon Diemen de rest van de eerste helft rustig uitspelen.

In de tweede helft een sterker Zwanenburg dat constant via de flanken de aanval zocht, maar telkens op de hechte verdediging van Diemen stuitte. In de omschakeling kreeg Diemen grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Die kansen werden echter niet benut. Ook Zwanenburg liet een aantal goede kansen liggen. De meeste schoten werden geblokkeerd door de hardwerkende thuisploeg en doelman Moen pakte een aantal ballen.

Over twee weken volgt de cruciale wedstrijd tegen Sporting Martinus.