Glenn Helder

Glenn Helder signeert zaterdag zijn boek 'Van Arsenal naar de bajes' in Bruna in winkelcentrum Diemerplein. De signeersessie duurt van 10.00 tot 11.00 uur. De opmerkelijke levenswandel van de voormalige buitenspeler van onder andere Sparta, Vitesse, Arsenal en Oranje is geschreven door Bert Nederlof, redacteur van Voetbal International.

Ergens in de jaren 90 was er op oudejaarsdag in Noord-Holland een zaalvoetbaltoernooi voor journalisten. Elk team had een profvoetballer in de gelederen. Ons team werd versterkt door Johan Steur, een sierlijke middenvelder van FC Volendam. ABOS was onze tactiek: Alle Ballen Op Steur. Het spelconcept werkte uitstekend, want Steur leidde ons door de groepsfase heen. Met drie overwinningen plaatsten wij ons voor de halve finale. Steur was in de zaal een fenomenale voetballer met een prachtige sleepbeweging. Hij bleek ook een aardige gozer. Tussen de wedstrijden door dronken wij een paar biertjes.

In de halve finale stuitten wij op een journalistenteam dat versterkt werd door Erik Regtop, een speler met een verleden bij Ajax. Wij hoopten ons voor de finale te plaatsen, want daarin kwam een veteranenteam van AZ '67 uit. Een mooie kans om Kees Kist een schop te geven!

Vlak voor de start van onze halve finale kwam Glenn Helder de zaal binnenlopen. Hij kwam net terug uit Italiƫ, waar hij als speler van Arsenal in een wereldelftal was uitgekomen. Helder vroeg of hij bij de tegenpartij mocht meedoen. Hij vroeg het sympathiek, dus gingen wij akkoord. Uiteraard moest ons team met prof Steur het afleggen tegen de opponent met twee profs. Wij waren kansloos. Helder maakte grote indruk op de journalisten. Hij passeerde ons diverse keren met het grootste gemak en maakte een paar doelpunten.

Afgelopen najaar speelde Glenn Helder, die een paar jaar in de jeudgopleiding van Ajax speelde, met een team van oud-Ajax tegen SV Diemen. Hij bleek nog steeds goed te kunnen voetballen. SV Diemen was kansloos tegen de oud-profs.