Het damesteam met coach Ronald Scheffers.
Het damesteam met coach Ronald Scheffers. Foto: Smashing '72

Smashing '72 speelt kampioenswedstrijd

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 kan zaterdag kampioen worden van de eerste klasse. Als de ploeg van trainer Ronald Scheffers concurrent vv Amsterdam met 4-0 of 3-1 verslaat is de titel binnen. De wedstrijd in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan begint om 17.00 uur.

De volleybalsters uit Diemen verloren zaterdag in Castricum met 3-2 van Croonenburg. Dat betekende dat Smashing '72 twee punten aan het totaal kon toevoegen. vv Amsterdam won de thuiswedstrijd tegen Zaanstad met 3-1 en behaalde daarmee vier punten.

Jeroen de Lange, voorzitter van Smashing '72: "Het eerste damesteam heeft met nog drie wedstrijden te spelen acht punten voorsprong op vv Amsterdam. Als er zaterdag met 4-0 of 3-1 wordt gewonnen kan vv Amsterdam ons team nooit meer inhalen. Ik heb er goede hoop op dat de dames zaterdag winnen, want eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 1-3 gewonnen."

Smashing '72 houdt zaterdag een Smashing Saturday. "Zeven van onze zeventien teams spelen zaterdag thuis. De eerste wedstrijden beginnen om 15.00 uur. De wedstrijd tussen dames 1 en vv Amsterdam begint om 17.00 uur. Na afloop van de wedstrijd is er een optreden van een dj. Wij organiseren zaterdag ook een spandoekenwedstrijd. Kinderen mogen spandoeken maken en de mooiste hangen wij rond 16.00 uur in de sporthal. De winnaars mogen aan de warming-up van ons eerste damesteam meedoen."

Op zaterdag 12 april is er opnieuw een Smashing Saturday in Sporthal Diemen. Dan spelen alle teams van Smashing '72 een thuiswedstrijd, uitgezonderd de mini's. Die dag worden ook alle teams van de vereniging gehuldigd die dit seizoen kampioen zijn geworden.