Park achter winkelcentrum Diemerplein wordt Nelson Mandelapark

DIEMEN - Het park achter winkelcentrum Diemerplein wordt vernoemd naar Nelson Mandela. Het Nelson Mandelapark wordt op 5 mei officieel geopend.

PvdA-fractievoorzitter Rob Verheuvel stelde het college van B en W in december in een brief voor om een plek in Diemen naar de vorig jaar overleden Nelson Mandela te vernoemen. De politieke partijen in de gemeenteraad vonden het voorstel van Verheuvel sympathiek.

De straatnaamcommissie van de gemeente Diemen heeft het college van B en W in januari geadviseerd om het park achter winkelcentrum Diemerplein, inclusief de voet- en fietspaden, de naam Nelson Mandelapark te geven. Het college van B en W heeft dit advies overgenomen.

Dit geldt ook voor het advies van de straatnaamcommissie over de naam van drie bruggen in het park achter winkelcentrum Diemerplein. De bruggen krijgen de namen Amandlabrug, Qunubrug en Ubuntubrug. Qunu is het dorpje in de Oostkaap waar Mandela opgroeide, Amandla een strijdkreet die gebruikt werd tijdens het verzet tegen de apartheid en Ubuntu een Afrikaanse filosofie. De brug die uitkomt op winkelcentrum Diemerplein moet nog worden aangelegd, nu ligt er een tijdelijke brug.

De officiƫle opening van het Neslon Mandelapark wordt verricht door burgemeester Amy Koopmanschap en PvdA-fractievoorzitter Rob Verheuvel.