Leerlingen tonen de naam van de brede school Noorderbreedte.
Leerlingen tonen de naam van de brede school Noorderbreedte. Foto: Trudy Kroese

Noorderbreedte naam van brede school in Noord

DIEMEN - Noorderbreedte is de naam van de brede school in Diemen-Noord. De naam is donderdagochtend bekendgemaakt.

De naam Noorderbreedte is bedacht door Gideon en Carolien Benard. De elfjarige Gideon is leerling van groep 7 van basisschool De Duif, Carolien is zijn moeder. Zij hadden meegedaan aan de prijsvraag om een naam voor de brede school in Diemen-Noord te bedenken.

Frans Verstraten, directeur van brede school Diemen-Noord: "Het team van de brede school Diemen-Noord heeft de naam vorige week uitgekozen. Donderdagochtend zijn de leerlingen van groep 7 van De Duif, Gideon en zijn moeder Carolien naar de bouwplaats in Diemen-Noord gekomen. Daar hebben wij de naam onthuld."

Enthousiast
De brede school Diemen-Noord gaat in augustus open. De leraren en leerlingen van de twee basisscholen verheugen zich erop dat zij vanaf het begin van het nieuwe schooljaar les geven en les krijgen in een nieuw, modern schoolgebouw. De gebouwen van 't Palet en De Duif zijn immers al behoorlijk oud en voldoen niet meer aan de eisen die aan een moderne school worden gesteld. Leraren van De Duif en 't Palet zijn inmiddels in het nieuwe schoolgebouw geweest en toonden zich enthousiast.

De twee schoolgebouwen worden in de toekomst gesloopt. "Er zijn plannen voor de vrijkomende locaties", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Het gaat daarbij om nieuwbouw van vrije-sectorhuurwoningen. De gemeente is daarover momenteel nog in gesprek met een ontwikkelaar, maar het zijn gesprekken met een goed perspectief. Als de plannen en bijbehorende afspraken concreet worden, is er uiteraard ook overleg met de buurt voorzien. In het bestemmingsplan geldt al de bestemming 'woningbouw'."