SV Zeeburg verliest derby

DIEMEN - Dames 1 van SV Zeeburg heeft in Weesp met 20-17 verloren van We Have DS1.

De wedstrijd was vanaf het eerste fluitsignaal heel hard, snel en fanatiek. De dames van We Have kwamen snel op een voorsprong, maar Zeeburg kon aanhaken. Met een stand van 11-7 in het voordeel van We Have gingen de teams de rust in. Tijdens de teambespreking in de rust werd een pittig gesprek gevoerd door de coach met de dames van Zeeburg over waarop zij zich in de tweede helft moesten focussen.

In de tweede helft van de wedstrijd was Zeeburg weer, net als in de eerste helft, erg sterk in de verdediging. Hiermee hebben de dames dan ook het aantal doelpunten van We Have kunnen beperken. De aanval liep daarentegen niet elke keer even gesmeerd. Het was af en toe rommelig en We Have blokte veel schoten van afstand. Zeeburg heeft de lichte achterstand niet in kunnen ihalen en verloor de wedstrijd met 20-17.