Arsenal is te sterk voor
SV Diemen: 3-1

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen ASV Arsenal met 3-1 verloren. Alle doelpunten vielen voor rust.

SV Diemen is er dus niet in geslaagd om de twee recente overwinningen een passend vervolg te geven. SV Diemen leek meteen vanaf de aftrap de leiding te nemen. Van Asselt vond Van Bree die de bal teruglegde op Stobbelaar die na twintig seconden leek te scoren. Om onbegrijpelijke redenen nam de scheidsrechter echter het vlagsignaal van de grensrechter van Arsenal over en zo werd een voor iedereen glaszuiver doelpunt afgekeurd.

In plaats van een 0-1 voorsprong voor SV Diemen stond er ineens een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Aan de hand van Raymond Alexandre, die eerst zelf een mooie actie afrondde en vervolgens Ter Bruggen in staat stelde te scoren, denderde Arsenal in korte tijd over SV Diemen heen. Toen SV Diemen ook nog een ongelukkige penalty tegen kreeg die beheerst werd benut door Said Saidi Amor, leek een afstraffing in de maak.

SV Diemen kreeg na een dramatisch verlopen eerste kwartier weer wat meer grip op het spel en Arsenal liet de teugels wat vieren. Arsenal geloofde het wel en zakte terug, waardoor SV Diemen veel ruimte kreeg om te voetballen. Het lukte SV Diemen nauwelijks om het verdedigende blok van Arsenal te ontregelen. Vlak voor rust wist SV Diemen dan toch iets terug te doen toen na een mooi opgebouwde aanval van Moelee, die met een steekbal Stobbelaar wist te lanceren die vrij voor de keeper netjes wist binnen te schieten.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld met een SV Diemen dat probeerde terug in de wedstrijd te komen en Arsenal dat niet meer hoefde. De thuisploeg bleef vrij makkelijk op de been en werd zelf nog het meest gevaarlijk in de counter, waarbij doelman Moen nog twee keer prima wist te redden op pogingen van Alexandre en Amor. SV Diemen ontbeerde de echte scherpte en het geluk om nog echt gevaarlijk te worden. Zo won de thuisploeg verdiend en zal SV Diemen in de resterende wedstrijden punten moeten pakken om in de derde klasse te blijven.