Angelique Lombarts: 'Op het gebied van City Marketing moet de gemeente vooral de sterke punten benadrukken.'
Angelique Lombarts: 'Op het gebied van City Marketing moet de gemeente vooral de sterke punten benadrukken.'

'Campus Diemen Zuid is een goede ontwikkeling'

DIEMEN - Angelique Lombarts (51) is lector City Marketing & Leisure Management (Vrijetijdsmanagement) aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Zij heeft een duidelijke visie over hoe de gemeente Diemen zich nog nadrukkelijker op de kaart kan zetten.

door Oscar Borghardt

Een aantal jaren geleden gaf Lombarts tijdens een bijeenkomst van Ondernemend Diemen in Veilinghuis De Eland een lezing over citymarketing. Zij stelde toen dat de gemeente veel meer kon en moest doen om het profiel van Diemen te versterken. "In vergelijking met een aantal jaren geleden is Diemen zichtbaarder geworden, maar het kan nog beter. Campus Diemen Zuid is een heel goede ontwikkeling. Hierdoor zijn er veel nieuwe en jonge mensen in Diemen komen wonen. De campus trekt ook veel aandacht elders in het land. Het is belangrijk om de campus en de rest van de gemeente met elkaar te verbinden. Dat kan bijvoorbeeld door elke vrijdagmiddag een borrel te organiseren waar studenten en vertegenwoordigers van bedrijven uit Diemen elkaar kunnen ontmoeten."

"Het winkelaanbod in Diemen is ook verbeterd. Verder heeft Diemen heel veel openbaar groen. Ik ben van mening dat er meer met het groen kan worden gedaan. Het lijkt mij een goed idee om meer evenementen in het Diemerbos te organiseren. Daar zullen veel mensen op afkomen. Ik begrijp dat er altijd mensen zullen zijn die geen voorstander zijn van evenementen in het Diemerbos. Voor gezinnen in Diemen is het belangrijk dat er goede speelplaatsen zijn die goed worden onderhouden, terwijl het groen door alle inwoners van Diemen wordt gebruikt."

Bereikbaarheid
Lombarts is van mening dat Diemen veel sterke kanten heeft: de bereikbaarheid via de weg en het openbaar vervoer (trein, tram, metro en bus) en de prijzen van de huizen die lager liggen dan in een wijk als de Watergraafsmeer in Amsterdam. "Het is voor de inwoners van Diemen een voordeel dat Amsterdam dichtbij ligt. Mensen maken gebruik van voorzieningen als ziekenhuizen, de twee universiteiten, het winkelaanbod van de binnenstad en de horeca."

Lombarts vindt dat Diemen niet moet willen concurreren met Amsterdam. De mensen die in de binnenstad van Amsterdam uitgaan hebben geen behoefte om in Diemen uit te gaan. Zij is van mening dat samenwerking met Amsterdam op bepaalde gebieden grote voordelen voor Diemen kan hebben. "De afdeling amsterdam inbusiness van de gemeente Amsterdam doet er alles aan om bedrijven over te halen om zich in Amsterdam te vestigen. Daar kan Diemen haar voordeel mee doen. Voor bepaalde bedrijven kan Diemen een aantrekkelijke vestigingsplaats zijn, mede door de goede bereikbaarheid."

Sterke punten
Op het gebied van City Marketing vindt zij dat de gemeente vooral de sterke punten moet benadrukken. Een duur logo of een slogan heeft volgens haar weinig zin.

"De gemeente moet in de pers en contacten naarbuiten uitstralen dat zij veel te bieden heeft, zoals het wooncomfort, het groen en de bereikbaarheid. Diemen moet nog aantrekkelijker worden voor wandelaars en fietsers. Ik denk dat het goed is als hier oplaadpunten voor boten en elektrische fietsen komen. Een aanlegsteiger in de Weespertrekvaart zal tot gevolg hebben dat meer recreanten op het water de gemeente bezoeken."

Campus Diemen Zuid trekt veel aandacht