Yvonne Schaap is ooklid van de marktcommissie
Yvonne Schaap is ooklid van de marktcommissie Foto: Trudy Kroese

Bakkerij 't Stoepje staat met veel plezier op Diemerplein

DIEMEN - De kraam van bakkerij 't Stoepje staat elke woensdag op de wekelijkse markt op het Diemerplein. Ook op zaterdag kunnen klanten bij de kraam terecht.

Yvonne en Wim Schaap uit Spakenburg zijn franchisehouder bij 't Stoepje en werken met veel plezier in Diemen. Zij werken samen met een aantal collega's. "Wij vinden het publiek in Diemen erg leuk. De mensen zeggen hier waar het op staat en zijn bovendien trouw. Wel vind ik het jammer dat er geen directe busverbinding met Amsterdam-Oost meer is, want wij krijgen veel klanten uit Betondorp, onder wie veel oudere mensen", aldus Yvonne. 't Stoepje verkoopt brood, koek en gebak. "Wij zien wel dat de interesse in onze producten de afgelopen jaren veranderd is. Speltbrood is bijvoorbeeld in trek. De consument wil tegenwoordig een gezond en eerlijk product. Dat is de reden waarom wij veel biologisch brood verkopen."
Goede contacten
Yvonne is lid van de marktcommissie en overlegt regelmatig met winkeliersvereniging Diemerplein en de gemeente. De contacten tussen de verschillende partijen zijn goed, de ondernemers in het winkelcentrum en de marktkooplieden versterken elkaar. "Ik vind het wel jammer dat hier in het centrum betaald parkeren is ingevoerd, zeker nu het winkelcentrum nog niet helemaal vol is. Daar had de gemeente beter mee kunnen wachten."