Dames Smashing '72 winnen voor 17e keer

DIEMEN - Na een rustpauze van drie weken heeft het eerste damesteam van Smashing '72 de ongeslagen status geprolongeerd. Thuis werd de nummer 4 uit de competitie, het team van Voluit uit Uitgeest, met 4-0 verslagen. Daarmee komt het aantal overwinningen op 17.

Na de moeizame eerste tien punten in het begin van de wedstrijd liep de Diemense koploper over de routiniers uit Uitgeest heen (25-19 en 25-10). In de derde en vierde set zorgde een goed georganiseerd achterveld onder leiding van libero Cheronne Clarck voor de overwinning (25-20 en 25-19).


Directe concurrent v.v. Amsterdam leed een kostbaar verlies door een 3-1 nederlaag. Smashing loopt uit tot een voorsprong van 11 punten. In de volleybalcompetitie worden per wedstrijd vijf competitiepunten verdeeld.

Voor het veiligstellen van het kampioenschap zijn alle pijlen gericht op de confrontatie met Amsterdam op 29 maart in Sporthal Diemen. Bij de heenwedstrijd op 21 december won Smashing met 3-1. Tot dat moment werken beide ploegen elk nog twee wedstrijden af. De uitslagen van deze wedstrijd bepalen of Smashing in die wedstrijd voor het kampioenschap kan spelen.