Politie houdt autodief aan

DIEMEN - De politie heeft zaterdag op de Ouddiemerlaan een man aangehouden die bezig was met het stelen van een personenauto.

Na een melding van een getuige troffen de agenten de verdachte aan. De man hing al half in de personenauto. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


Bestuurster scooter gewond na botsing

DIEMEN - Een 21-jarige bestuurster van een scooter is maandagmiddag gewond geraakt na een botsing met een auto.

Het ongeluk gebeurde op de Ouddiemerlaan vlak bij de Hartveldseweg. De bestuurster van de scooter reed in de richting van de Hartveldseweg. Plotseling reed er vanuit een uitrit een 45-jarige bestuurster met haar auto de weg op. Zij zag de scooter over het hoofd, waarna er een botsing plaatsvond.

Het slachtoffer is met een dubbele breuk in haar bo


venarm per ambulance naar het AMC overgebracht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.


Hond blijkt verwaarloosd

DIEMEN - De politie heeft vrijdag een verwaarloosde hond aangetroffen.

Na een melding troffen agenten de eigenaresse en de hond aan. Het dier, een bull-terriƫr, bleek 20 tot 25 kilo onder het gangbare gewicht te zijn. De eigenaresse is in het verleden eerder in aanraking met de politie geweest over haar hond.

Na overleg met een dierenarts zijn door de politie afspraken gemaakt met de eigenaresse van de hond. Een hondenbegeleider van de politie zal binnenkort bij de vrouw op bezoek gaan om de hond te beoordelen.


Automobilist met slok op veroorzaakt ongeval

DIEMEN - De politie heeft vorige week dinsdagavond een 67-jarige automobilist aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een ongeluk had veroorzaakt.

De bestuurder reed in de wijk Tapijtschelp in de richting van Kruidenhof. Bij het nemen van een bocht ging het mis en reed de bestuurder tegen een geparkeerd voertuig aan.

De man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek hij niet in staat om mee te werken aan een ademanalyse. Er is bloed bij hem afgenomen. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.