Woensdag 19 maart een muzikale voorstelling voor baby's en dreumessen in de bibliotheek
Woensdag 19 maart een muzikale voorstelling voor baby's en dreumessen in de bibliotheek

donderdag 13 maart

Film in De Omval

Shell gaat over de zeventienjarige Shell die leeft te midden van de Schotse Hooglanden. Hier, geïsoleerd van de rest van de wereld, woont en werkt ze in het pompstation van haar vader. Nu Shell bijna volwassen is, krijgt ze aandacht van twee mannen: leeftijdgenoot Adam en de gescheiden vader Hugh. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8.-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 14 maart

Rijbewijskeuring

Senioren die een oproep hebben ontvangen voor een rijbewijskeuring kunnen vandaag terecht in wijkcentrum 't Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan. De keuring kost € 30,-. Een afspraak maakt u via telefoonnummer 06-20670105. Het keuringsformulier, de zogenaamde Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag, is verkrijgbaar bij de gemeente en via het internet op mijn.cbr.nl (inloggen via DigiD).

Politiek speeddaten

Om zwevende kiezers te helpen bij het maken van een keuze of voor vragen en suggesties aan kandidaat-raadsleden is er de gelegenheid om te speeddaten met hen. In Grand Café Blauw kunnen inwoners van Diemen van 20.00 uur tot 21.00 uur in een aantal korte rondes vragen stellen aan (kandidaat-)raadsleden van alle politieke partijen in de gemeenteraad. Belangstellenden kunnen zo binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Cabaret in De Omval

Emilio Guzman speelt 'Een dunne dekmantel'. Emilio wordt ook wel Socialio genoemd. Hij is vriendelijk, bindend en bovenal conflictvermijdend. Maar nu heeft Guzman geen zin meer om gelaten toe te kijken. Socialio is boos! De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 15,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 15 maart

Serve the City

StC Diemen gaat samen met mensen die begeleiding bij het wonen krijgen vanuit HVO Querido naar het Tropenmuseum. Zij zoeken nog begeleiders. Het bezoek duurt van 11.00 tot 15.30 uur. Meer informatie op www.stcdiemen.nl.

Muziek in De Omval

Wat zou er gebeurd zijn als The Beatles na hun laatste album Abbey Road gewoon bij elkaar waren gebleven? De Beatles tributeband Her Majesty -met in de gelederen de populaire singer-songwriter Bertolf - fantaseert hierover tijdens het swingende theaterconcert 'Back to Abbey Road'. Het concert begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 15,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 16 maart

Computerclub

Computerclub Minerva houdt de maandelijkse bijeenkomst in Het Noorderlicht, van 11.00 tot 14.00 uur. Het thema van deze maand: ondersteuning voor Windows XP stopt in april 2014.

Toneel in De Omval

Albertine de Kanter, Annelies van der Bie en Stef Feld spelen 'Slotakkoorden'. Niet één, maar twee voorstellingen. 'Naar Padua' over het huwelijk van een middelbaar echtpaar dat zijn beste tijd heeft gehad. 'Dicht bij jou' gaat over een ouder echtpaar waarvan de vrouw dementeert. De voorstelling begint om 14.00 uur, een kaartje kost € 19,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

maandag 17 maart

Modepresentatie

Fashion Plus geeft in het Huis van de Buurt Noorderlicht een modepresentatie. Vanaf 14.00 uur laten medewerkers de nieuwste collectie zien en wordt er aandacht besteed aan het maken van meer combinaties. Entree is vrij.

woensdag 19 maart

Muziek in De Omval

Beppe Costa, bekend muzikant, acteur en componist, speelt 'Vroeger was ik kosmonaut'. Costa speelde in diverse programma's. Dit is zijn tweede soloprogramma. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 13,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Boekstart

Om 10.30 uur is er in bibliotheek Diemen weer een Boekstartbijeenkomst. Margriet Prins en Liselotte Goezens verzorgen een muzikale workshop voor baby's en dreumessen en hun (groot)ouders/verzorgers. Er is aandacht voor het lezen van boekjes en het zingen van liedjes. Toegang € 5,-, gratis met OBA-pas. Het is raadzaam om te reserveren via die@oba.nl of 020-6902353.

donderdag 20 maart

Veteranen

De eerste bijeenkomst van de Diemense Veteranen in 2014 zal worden gehouden op donderdag 20 maart in de grote zaal van De Schakel. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur en er is ruim de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Ook de herdenking op 4 mei en de kranslegging zullen aan de orde komen.

20 en 25 maart

Film in De Omval

'Philomena' vertelt het waargebeurde verhaal van Lee, een zwangere vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Een hartverwarmend, komisch drama dat op diverse filmfestivals door zowel pers als publiek omarmd werd. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 21 maart

Creatief Diemen

Van 19.00 tot 22.00 uur geven Mary en Ilona een creatieve workshop in inspiratiecentrum El'sina. Het thema is Pasen en met vilt kunnen er versieringen voor aan een paastak worden gemaakt. Kosten € 19,95, aanmelden voor 18 maart via workshopindiemen@gmail.com of 06-38025284.

Muziektheater

Ruim 35 jaar na hun eerste optreden komen de drie oprichters van de groep Purper bijeen voor een ongedwongen samenzijn met lied jes en acts van toen en nu. Erik Brey, Haye van der Heyden, Jan Dagevos spelen 'Toen we jongens waren'. De voorstelling in De Omval begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 17,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Potje van de Buurt

In wijkcentrum 't Kruidvat staan vandaag heerlijke stamppotten (zuurkool en/of boerenkool) op het menu. U kunt om 12.30 uur aan tafel en samen met buurtbewoners genieten van een smaakvolle maaltijd. Aanmelden bij Anneke Dekker: 020-6953224.

vrijdag 21 maart en zaterdag 22 maart

De Jantjes

De voorstellingen van EDOG Muzikaal Theater zijn ieder jaar weer een spektakel in de tot Diemer Operette Theater omgebouwde sporthal aan de Prins Bernhardlaan. Dit jaar brengt EDOG de beroemde Nederlandse musical De Jantjes op de planken in een meezingvoorstelling. De voorstellingen beginnen vrijdag en zaterdag om 20.00 uur, de zaal gaat een uur eerder al open. Kaarten kosten € 19,- en zijn verkrijgbaar via penningmeester@edog.nl en het formulier op www.edog.nl. Telefonisch kan ook: 020 6326265 of 06 46170561. T/m 17 maart zijn de kaarten ook af te halen op maandag- en woensdagavond in De Omval tussen 19.00 en 20.00 uur.

NLdoet

Op 21 en 22 maart steken vele Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Heeft uw vrijwilligersorganisatie of sportvereniging een klus te klaren? Meld u aan op www.nldoet.nl en wie weet, wordt die klus geklaard. Ook wie zelf aan de slag wil, kan zich aanmelden op www.nldoet.nl. Er komen dagelijks nieuwe activiteiten bij. Voor ondersteuning of advies bij het opzetten van een NLdoet-actie kunt u contact opnemen met Cora Verhoef van de SWD via cverhoef@stichtingwelzijndiemen.nl of 06-12620423.

De Zorg de Baas

Op woensdagmiddag 23 april start in El'sina een nieuwe cursus 'De Zorg de Baas', bedoeld voor mantelzorgers in Diemen die overbelast zijn of overbelast dreigen te raken en hier iets aan willen doen. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en wordt gegeven door Markant, Centrum voor Mantelzorg. Een kennismakingsgesprek gaat vooraf aan deelname. Mantelzorgers kunnen zich vanaf nu opgeven bij Markant tel. 020-8868800 of 06–52414649 (dinsdag t/m vrijdag). Deelname is gratis.

zaterdag 22 maart

Compost

Bewoners van Diemen kunnen bij de gemeentewerf aan Landlust een gratis zak compost ophalen. Met deze jaarlijks terugkerende actie wil Meerlanden bewoners bedanken voor hun inspanningen om organisch en gft-afval gescheiden aan te leveren. De zak compost kan, tegen vertoning van de bon uit het DiemerNieuws van 20 maart, worden opgehaald op zaterdag 22 maart tussen 10.00 en 15.00 uur, maandag 24 maart van 9.00 tot 12.00 uur en woensdag 26 maart tussen 13.00 en 15.00 uur.

Cabaret in De Omval

To tweet or not to tweet? That is the question! Ik facebook, dus ik besta. Harry Glotzbach houdt in 'Aandachtsgeil' een zoektocht naar wat ons bezielt om ons hele hebben en houwen op straat te gooien voor een beetje aandacht. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 14,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Stille Omgang

Vanuit de Sint Petrus' Banden-pastorie wordt meegedaan aan de Stille Omgang in Amsterdam. Om 21.00 uur begint de avond met koffie en een Eucharistieviering. Daarna gezamenlijk met lijn 9 naar het Spui waar om 23.00 uur de Stille Omgang begint. Bij terugkomst in de pastorie wordt de avond afgesloten met een kort gebed en het versterken van de inwendige mens met een hapje en een drankje.

zondag 23 maart

Ontbijtbios in De Omval

Lekker ontbijten op zondagochtend en daarna genieten van een mooie film. Dit keer met de film Philomena. Schuif om 10.00 uur aan voor een lekker ontbijt. De film begint om 11.00 uur. 'Philomena' vertelt het waargebeurde verhaal van Lee, een zwangere vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Ontbijt inclusief filmkaartje kost € 16,-. Cinevillers betalen alleen het ontbijt. Alleen de film bezoeken kan ook. Reserveer voor 22 maart uw OntbijtBios via horeca@theaterdeomval.nl en de filmtickets via www.theaterdeomval.nl.

'American Hustle' is een misdaadfilm van David O. Russell waarin twee oplichters in de jaren zeventig samenwerken met de FBI om corrupte politici in de val te lokken De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

woensdag 26 maart

'American Hustle' is een misdaadfilm van David O. Russell waarin twee oplichters in de jaren zeventig samenwerken met de FBI om corrupte politici in de val te lokken De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

donderdag 27 maart

'The Wolf of Wall Street' vertelt het waargebeurde verhaal van effectenmakelaar Jordan Belfort. In de jaren negentig bedenkt de ambitieuze Belfort een niet zo legale manier om exorbitant veel geld te verdienen met de aandelenhandel. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 28 maart

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Muziek in De Omval

Niki Romijn schetst met 'Bird' een muzikaal portret van een vrouw die zich aan het keurslijf van de Victoriaanse moraal weet te ontworstelen door te gaan reizen. Een adembenemend theaterconcert met liedjes over vrijheid, verre reizen en vreemde Victoriaanse verschijnselen. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 14,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 29 maart

Cabaret in De Omval


De finalistentour van Cameretten brengt altijd het grootste talent op het gebied van cabaret en stand-up comedy. Ook dit jaar is stand-up en dan in bijzonder Comedytrain (Toomler) vertegenwoordigd met de winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs, Patrick Laureij. Overige finalisten zijn Rundfunk ("Beeldend, fysiek en absurdistisch") en Fuad Hassen ("Een ontwapenend verhaal"). Camaretten begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 14,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 30 maart

Kamermuziek

In de serie Kamermuziek in De Hoop vandaag Café Dansant met 'The Thrilling Thirties'. De drie bevlogen musici nemen u mee terug in de tijd. Naar het betoverende nachtleven van het Parijs en Berlijn uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de zaal (open om 14.30 uur) of te reserveren via 020-3317135 of vriendenvandehoop@planet.nl.

zaterdag 22, maandag 24 en woensdag 26 maart kan er weer gratis compost gehaald worden bij de gemeentewerf
Trio Café Dansant gaat terug naar de 'Thrilling Thirties' in De Hoop op 30 maart