Victoria eindigt op zesde plaats in zaalcompetitie

DIEMEN - DKV Victoria heeft zondag de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie gespeeld. De korfballers uit Diemen verloren in Assendelft met 19-10 van Furore. Bij rust leidde de thuisclub met 9-6.

Hoewel vanwege het weer iedereen zin kreeg om weer buiten te korfballen, moest er nog een zaalwedstrijd gespeeld worden. Bij winst zou Victoria op de vierde plaats eindigen. Een mooi resultaat. Zeker vanwege het feit dat het zaalseizoen begonnen werd met de doelstelling om zich te handhaven. Furore bleek echter vanaf het eerste fluitsignaal de scherpe partij. Er werd meteen gescoord en Victoria had niet direct een antwoord. Pas na drie doelpunten werd er tegen gescoord en toen duurde het nog even voordat de gang er inkwam bij de formatie uit Diemen. De eerste helft eindigde in een voor DKV Victoria teleurstellende 9-6 stand.

In de tweede helft wilde de ploeg uit Diemen in de achtervolging naar de gelijkmaker. Het duurde even voordat er werd gescoord, maar uiteindelijk kroop Victoria

heel even dichterbij. Er werden echter ontzettend veel fouten gemaakt, waardoor Furore gemakkelijk kon blijven aanvallen. Na tien doelpunten bleek Victoria niet meer in huis te hebben en kon de thuisploeg de voorsprong uitbouwen. Uiteindelijk werd het 19-10, als gevolg waarvan Victoria op de zesde plaats in de zaalcompetitie is geëindigd.

Hoewel de oorspronkelijke doelstelling van handhaving vrij simpel werd bereikt, is de zesde plaats toch ietwat teleurstellend. De veldcompetitie wordt echter vol goede moed hervat. In die competitie staat Victoria op de tweede plaats en is de ploeg in achtervolging op Aurora om het kampioenschap én daarmee promotie naar de 3e klasse binnen te halen.