SV Diemen was te sterk voor DSS.
SV Diemen was te sterk voor DSS. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen wint opnieuw

DIEMEN - SV Diemen heeft voor de tweede keer in successie gewonnen. De ploeg van trainer Robin Ernest won zondagmiddag voor eigen publiek van DSS: 5-2. Bij rust leidde SV Diemen met 2-0.

In een prachtig lentezonnetje heeft Diemen de winst op RKDES, twee weken geleden, een goed vervolg kunnen geven. De thuisploeg ging flitsend van start tegen middenmoter DSS: met snel positiespel en vroeg druk zetten werden de gasten uit Haarlem teruggedrongen.

Dit resulteerde al in de vierde minuut in een voorsprong toen DSS de bal verloor in de opbouw en Grifhorst spits Van Bree vond. Hij faalde niet oog in oog met de keeper: 1-0. SV Diemen was het eerste half uur veel sterker. Het elftal speelde verzorgd voetbal en wist de opbouw van DSS steeds in een vroeg stadium te ontregelen.

Het was wachten op meer treffers en die kwamen er ook. Kay Minnema wist met een goede voorzet Stobbelaar te vinden die keurig wist binnen te koppen: 2-0. In deze fase liet SV Diemen na de wedstrijd al vroeg te beslissen. Een poging van Jordan Gemert werd door de keeper uit de kruising getikt en een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Grifhorst werd afgekeurd. Het laatste kwartier van de eerste helft liet Diemen het tempo wat zakken, maar gaf het geen echte kansen weg.

In de rust hamerde trainer Ernest op het feit dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Dit had de ploeg begrepen, want direct na rust wist Jordan Gemert met een mooie steekpass Stobbelaar te bereiken, die langs de keeper schoot en zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. Toen even later Grifhorst op aangeven van Stobbelaar de 4-0 in de kruising schoot leek een monsterscore in de maak. Helaas nam SV Diemen wat gas terug en mocht DSS twee keer scoren voordat Stobbelaar met zijn derde goal van de middag de zege van wat extra glans voorzag. Door de tweede zege op rij laat SV Diemen nu twee ploegen achter zich en staat de ploeg nu op een plaats die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Het seizoen duurt nog zeven wedstrijden.