DiemerNieuws lijsttrekkersdebat druk bezocht.
DiemerNieuws lijsttrekkersdebat druk bezocht. Foto: Trudy Kroese

Klaar voor de verkiezingen

DIEMEN - Het DiemerNieuws lijsttrekkersdebat is goed bezocht.

Ruim honderd belangstellenden kwamen zaterdagmiddag op het debat af dat in de theaterzaal van De Omval werd gehouden. De negen lijsttrekkers van de politieke partijen die op 19 maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen met elkaar in debat. Het debat leverde het nodige verbale vuurwerk op.

Burgemeester Amy Koopmanschap heeft inwoners van Diemen opgeroepen om op woensdag 19 maart een stem uit te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast vraagt ze stemmers om iemand anders te overtuigen óók te gaan stemmen. "Zo kunnen we de opkomst nog wat verhogen. Een soort crowdfunding", zei ze. In 2010 was de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen 48,8%. Koopmanschap hoopt dat deze keer minimaal 50 procent van de kiezers in Diemen een stem uitbrengt.

In het gemeentehuis vindt op woensdag 19 maart de uitslagenavond plaats. De bijeenkomst begint om 21.00 uur. Naar verwachting wordt om 23.00 uur de tussentijdse uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Rond 00.30 uur volgt de voorlopige uitslag.

Zie verder op pagina 8 en 9.

EDOG speelt De Jantjes

DIEMEN - Dit jaar brengt EDOG op 21 en 22 maart de beroemde Nederlandse musical De Jantjes op de planken.

De voorstellingen van EDOG Muzikaal Theater zijn ieder jaar weer een spektakel in de tot Diemer Operette Theater omgebouwde sporthal aan de Prins Bernhardlaan. De Jantjes - Dries, Manus en Toon - zijn drie onafscheidelijke vrienden uit de kleurrijke Amsterdamse Jordaan en in de buurt beter bekend als de Dolle, de Schele en Blauwe Toon. De Jantjes is de eerste Nederlandse musical en werd in 1922 voor het eerst opgevoerd, maar is zeker niet gedateerd. In het theaterseizoen 2013 werd De Jantjes in een productie van Joop van den Ende Theaterproducties nog met groot succes gespeeld in alle grote Nederlandse theaters. EDOG maakt er een feestje van, waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd om de bekende liedjes uit de musical mee te zingen.

Alle informatie over de voorstellingen en het bestellen van kaarten is te vinden in de agenda van het DiemerNieuws.